Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Claudiu Năsui la RFI: Pensiile speciale cresc cu 8% în bugetul pe 2022

Claudiu Nasui USR energie.jpg

Claudiu Năsui critică noile măsuri din energie
Claudiu Năsui critică noile măsuri din energie
Sursa imaginii: 
Facebook/Claudiu Năsui

Coaliția PSD-PNL-UDMR a inventat venituri de 1% din PIB în bugetul pe 2022, declară la RFI vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Fostul ministru al Economiei atrage atenția de asemenea că pensiile speciale cresc în buget cu opt procente.

Claudiu Năsui critică bugetul pe 2022: ”Au supraestimat colectarea, au spus că o să crească colectarea într-un mod fantastic, vorbim de 1% din PIB, deci practic, au inventat venituri de 1% din PIB, asta în contextul unui deficit de 6% și atunci evident că deodată ne uităm că suntem la limita limitei cu deficitul, pentru că acest 6% este fix cât ne-am angajat față de CE, având în vedere că avem venituri supraevaluate”.

 

Vechea și actuala problemă a bugetului: venituri „umflate”, cheltuieli „cosmetizate”

 

Daniel Zamfir (PSD): Florin Cîțu mai bine să tacă, are frustrări personale

 

Vicepreședintele USR spune că ”sunt și cheltuieli în acest buget care cresc și sunt cheltuieli pe care noi le-am contestat și unde am avut și amendamente de scădere și mă refer la lucrul unde noi suntem cu predilecție atenți și anume acele faimoase pensii speciale. Pensiile speciale în acest buget cresc cu 8%, de exemplu. Sunt foarte multe instituții unde avem creșteri importante de bugete, de la Administrația Prezidențială care crește cu 23%, care este simbolic, nu cheltuie foarte mulți bani, pentru că nu e o administrație foarte mare, dar o creștere de 23% acolo, servicii care cresc cu cifre cu câte două procente, până la 44%. În același timp, avem tăieri importante tocmai la instituțiile Justiției, la Procuratură, la ICCJ, chiar și la Ministerul Justiției”.

 
Claudiu Năsui, despre nemulțumirile USR față de bugetul pe 2022