Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ludovic Orban la RFI: Bugetul pe 2022 e nerealist, făcut pe repede înainte

ludovic_orban_buget_nerealist.jpg

Ludovic Orban critică bugetul pe 2022 (Sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)
Ludovic Orban critică bugetul pe 2022 (Sursa foto: Facebook/Ludovic Orban)

Bugetul de stat pe 2022 este neserios și a fost făcut fără nici un fel de dezbatere publică și parlamentară, declară la RFI fondatorul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban. Legea bugetului a fost votată de Parlament și contestată apoi de USR la Curtea Constituțională. Documentul se bazează pe o creștere economică de 4,6% și pe un deficit de șase procente.

Ludovic Orban critică bugetul pe 2022: ”Noi am avut câteva amendamente de substanță și am fost neplăcut surprins de faptul că parlamentarii PNL nu le-au votat, pentru că amendamentele pe care le-am depus sunt conforme programului de guvernare și programului electoral din decembrie 2020: alocarea a 3 miliarde pentru Măsura 3, granturi pentru investiții, care e o restanță a Guvernului, practic, s-au derulat primele două Măsuri și granturile pentru investiții nu au fost deblocate; (...) de asemenea, ca urmare a faptului că în PNRR nu s-au aprobat finanțările pentru lucrările de irigații, am solicitat suplimentarea cu 1,5 miliarde a bugetului Ministerului Agriculturii pentru investiții în refacerea sistemelor de irigații, nici acest amendament nu a fost acceptat; de asemenea, am solicitat suplimentarea bugetului Ministerului Dezvoltării pentru proiecte de infrastructură locală”.

 

Bugetul pe 2022 a fost votat în Parlament

 

Vicepremierul Kelemen Hunor: Nu e nimic neconstituțional în legea bugetului pe 2022

 

În opinia lui Orban, ”este un buget nerealist, care supraestimează veniturile și care este într-un fel făcut ca să dea bine și ca să rezolve diferitele probleme din cadrul coaliției. Acest buget se va vedea în execuția lui că nu este un buget construit serios, a fost făcut pe repede înainte, fără nici un fel de dezbatere publică și fără nici un fel de dezbatere parlamentară”.