Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adrian Wiener: Valul cinci va fi o dramă/În PSD există un curent de tip AUR

Adrian Wiener numar cazuri Covid mare.jpg

Adrian Wiener se așteaptă la o presiune pe spitale, din cauza Covid-19, în perioada următoare
Adrian Wiener se așteaptă la o presiune pe spitale, din cauza Covid-19, în perioada următoare
Sursa imaginii: 
Facebook/Adrian Wiener

România are o problemă cu populația vulnerabilă enormă, care nu este acoperită suficient de rata de vaccinare, declară la RFI vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților Adrian Wiener, membru USR.

Adrian Wiener atrage atenția că ”avem o populație vulnerabilă enormă, vulnerabilă și la infectare, datorită aderenței din ce în ce mai mici la măsurile de prevenție, din păcate, dar vulnerabilă și la spitalizare, datorită ratei foarte mici de acoperire vaccinală. Din păcate, din nou vor fi decese evitabile foarte multe și practic și acest val cinci va fi o dramă, care va trebui să fie gestionată până la urmă de fiecare unitate sanitară în parte”.

Medicul-parlamentar consideră că ”stimularea ratei de vaccinare nu mai poate fi făcută sau s-a atins maximul care se poate obține prin promovare, informare, prin măsurile pozitive. Toate țările până la urmă au recurs la restricții impuse persoanelor nevaccinate, pentru a stimula această rată de vaccinare. România este la coada UE din acest punct de vedere și mai ales la rata de vaccinare sau de acoperire a populației vulnerabile (...). În alte țări din UE, populația vulnerabilă este acoperită în proporție de 80%-90%. Aceste persoane nu vor fi stimulate în nici un fel de introducerea certificatului verde la locul de muncă, în mare majoritate sunt pensionari și nici de limitarea mobilității, prin solicitarea certificatului verde, ei fiind persoane care circulă mai puțin. Aici avem o mare problemă”.

 

A câștigat AUR? Andrei Țăranu: Statului român îi este frică de antivacciniști

 

Premierul Ciucă, despre introducerea certificatului covid: Parlamentul e în vacanță

 

Adrian Wiener crede că autoritățile tergiversează introducerea certificatului Covid la locul de muncă, pentru că se tem de manifestanții AUR: ”Categoric și se tem de votul propriilor membri. Una din temerile PSD-ului de exemplu este faptul că la un vot în Parlament pe această lege, de aceea probabil își doreau asumarea răspunderii Guvernului pe această lege, o mare parte a deputaților PSD să se abțină sau să voteze chiar împotrivă. Există chiar în interiorul partidului un curent de tip AUR, care se pliază pe o dorință de moment a unei majorități, un lucru care contravine binelui comun”.

 
Adrian Wiener, despre valul cinci al pandemiei