Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sacrificiile făcute, dar şi pentru responsabilitatea şi simţul civic de care au dat dovadă

iohannis_mesaj_an_nou.png

Sursa imaginii: 
presidency.ro captura imagine

În mesajul de Anul Nou, șeful statului își exprimă recunoștința față de personalul medical aflat în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Klaus Iohannis le mulțumește și românilor "pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea şi simţul civic deosebit de care au dat dovadă şi în acest an dificil".

Preşedintele Klaus Iohannis mulţumeşte românilor, în mesajul de Anul Nou, pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea şi simţul civic deosebit de care au dat dovadă şi în acest an dificil. În opinia sa, ca naţiune, trebuie să ieşim mai puternici şi mai uniţi din această criză sanitară teribilă. ”2022 ne bate la uşă: să îi deschidem, aşadar, cu speranţă, cu inima deschisă şi cu încrederea că toate eforturile noastre vor însemna bucuria de a ne regăsi, cu adevărat, în normalitate”, afirmă preşedintele.

Prezentăm integral mesajul preşedintelui

Dragi români,

Lăsăm în urmă un an cu multe încercări, cu suişuri şi coborâşuri, cu speranţă şi deznădejde.

2021 a fost un an dureros pentru ţara noastră, prea mulţi români pierzând lupta cu virusul în valurile succesive ale pandemiei. În aceste momente, vă îndemn să ne îndreptăm gândurile şi către familiile îndurerate de dispariţia cuiva drag.

Îmi exprim întreaga recunoştinţă faţă de medicii, asistenţii medicali, paramedicii, ambulanţierii, farmaciştii, voluntarii şi toţi cei care s-au aflat şi continuă să se afle în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Ei fac tot ce le stă în putinţă, ignorând riscurile şi trecând peste epuizare, să salveze vieţi şi să aline suferinţa celor bolnavi.

Dragi români,

Vă mulţumesc pentru sacrificiile făcute, pentru responsabilitatea şi simţul civic deosebit de care aţi dat dovadă şi în acest an dificil. Tot ce am învăţat despre noi înşine pe parcursul pandemiei ar trebui să ne inspire şi să ne ajute să depăşim mai uşor orice încercări viitoare. Noi, ca naţiune, trebuie să ieşim mai puternici şi mai uniţi din această criză sanitară teribilă.

2022 ne bate la uşă: să îi deschidem, aşadar, cu speranţă, cu inima deschisă şi cu încrederea că toate eforturile noastre vor însemna bucuria de a ne regăsi, cu adevărat, în normalitate.

La mulţi ani, oriunde vă aflaţi! Vă doresc un An Nou fericit, cu sănătate şi împliniri!