Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anul politic 2021 a bulversat societatea românească (Ion M. Ioniță)

an_politic_bulversat_societate_ion_ionita.jpg

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în Parlament (Sursa: MEDIAFAX FOTO/ALEXANDRU DOBRE)
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, în Parlament (Sursa: MEDIAFAX FOTO/ALEXANDRU DOBRE)

Anul politic 2021 a provocat o bulversare a societății românești și a însemnat o prăbușire a încrederii în autoritate, iar în 2022 vor exista decontări politice. O spune la RFI Ion M. Ioniță, redactor-șef la Historia, care atrage atenția că instabilitatea politică se reflectă și în radicalizarea unor segmente de populație.

Ion M. Ioniță spune cum a arătat anul politic 2021: ”Un an politic care a bulversat foarte mult societatea românească, prin schimbările extraordinare pe care le-a adus, nu numai din punct de vedere politic, dar și pandemic. Pe acest fundal, poate altfel, schimbările politice și scandalurile ar fi fost altfel recepționate, dar și pe acest fundal de criză profundă efectul acestor bulversări politice a fost major și resimțit puternic în toată societatea și deja vedem că există în societate un grad de nemulțumire, de neîncredere în clasa politică, în autorități, care a crescut, toate acestea au crescut foarte mult în acest an. Practic, toate aceste schimbări s-au făcut cu un cost și acest cost se reflectă foarte bine în prăbușirea încrederii în autoritate, în instituții, creșterea vocilor radicale, extremiste”.

 

2021, anul în care România s-a îndepărtat de valorile europene, până la limita conflictului

 

Daniel Dăianu la RFI: ”România va trebui să iasă finalmente la liman”. Provocările anului 2022

 

În opinia lui Ion M. Ioniță, în 2022 ”vor fi decontări politice, fără îndoială, dar nu știm în ce direcție, deocamdată. Sunt nemulțumiri, oamenii așteaptă să vadă ce se va întâmpla, nu am ieșit încă din aceste crize succesive, iar ele de fapt se amplifică, nu se diminuează. Nici din punct de vedere pandemic, lucrurile nu stau mai bine, pentru că ne așteptăm la un val cinci, care din nou va prinde o Românie total nepregătită”.

 
Ion M. Ioniță, despre anul politic 2021 și cum va fi 2022