
Politică
Numărul de persoane care au traversat Canalul Mânecii în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici în 2021 a fost triplu față de 2020
un_grup_de_mai_bine_de_40_de_migranti_urca_intr-o_barca_pneumatica_pe_costa_franceza_pentru_a_traversa_canalul_manecii in_apropiere_de_wimereux_franta_24_noiembrie_2021.

Ministerul de interne a declarat că guvernul „își revizuiește” abordarea și va introduce reguli mai stricte în materie de azil, dar organizațiile de caritate pentru refugiați spun că „politica periculoasă și insensibilă” va duce la mai multe sosiri și înecuri.
Clare Moseley, fondatoarea organizației Care4Calais, care sprijină refugiații care locuiesc în nordul Franței, a declarat că numărul tot mai mare de sosiri de bărci mici reflectă o îndepărtare de la încercările de a traversa în camioane pe bac sau prin tunel.
„Sunt unii dintre cei mai vulnerabili oameni din lume, care și-au pierdut membri ai familiei în conflicte sângeroase, au suferit torturi îngrozitoare și persecuții inumane. Guvernul ne spune că oamenii ar trebui să călătorească prin mijloace legale, dar dacă acest lucru ar fi cu adevărat posibil de ce atât de mulți și-ar risca viața în bărci ușoare?” a declarat Moseley la BBC.
În 2020, un total de 8.417 de persoane au traversat Canalul cu bărci mici.
Numărul record de anul trecut - o creștere de aproximativ 20.000 - a înregistrat un vârf de sosiri în noiembrie când, în ciuda temperaturilor în scădere, cel puțin 6.869 de persoane ajungând în Marea Britanie.
Pe 24 noiembrie, cel puțin 27 de persoane au murit când barca lor de cauciuc s-a scufundat.
În aceeași lună s-a înregistrat un nou record pentru o singură zi, când 1.185 de persoane au ajuns pe țărmurile britanice la bordul a 33 de bărci improvizate. În 2020, cele mai multe sosiri într-o singură zi au fost 416, record stabilit în septembrie.
Guvernul spune că noul său proiect de lege privind naționalitatea și frontierele va transforma în infracțiune intrarea ilegală în Regatul Unit și va introduce pedepse de închisoare pe viață pentru traficanții de persoane.
Ministrul adjunct de interne, Tom Pursglove, a declarat că guvernul „ia decizii dure pentru a pune capăt exploatării deschise a legilor noastre”.
„Cu cât Camera Lorzilor aprobă mai devreme proiectul de lege privind naționalitatea și frontierele, cu atât aceste reforme vor fi realizate mai repede”, a mai spus el.
„Guvernul vrea să legalizeze această politică periculoasă și insensibilă în proiectul de lege anti-refugiați, ceea ce va duce doar la înecul mai multor oameni”, a declarat la BBC directorul executiv la organizația de caritate Refugee Action, Tim Naor Hilton.