Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Moșteanu (USR): Doctorul Rafila a dat jurământul lui Hipocrate pe carnetul de partid

ionut_mosteanu_rafila_hipocrate_partid.jpg

Alexandru Rafila, criticat de USR, pentru eșecul certificatului Covid la locul de muncă (Sursa foto: gov.ro)
Alexandru Rafila, criticat de USR, pentru eșecul certificatului Covid la locul de muncă (Sursa foto: gov.ro)

Certificatul Covid la locul de muncă trebuie legiferat în Parlament, declară la RFI vicepreședintele USR Ionuț Moșteanu. Decizia politică pe această temă este blocată în prezent în coaliția PSD-PNL-UDMR.

Ionuț Moșteanu îl critică pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru eșecul legat de introducerea certificatului Covid la locul de muncă: ”Ce mă miră pe mine foarte tare este poziția doctorului Rafila, un doctor care evident că înțelege cum funcționează și cum se poate lupta cu o pandemie, însă doctorul Rafila pare că a dat jurământul lui Hipocrate pe carnetul de partid, stă cu ochii în sondaje alături de domnul Marcel Ciolacu și spune hai, mai bine să nu luăm măsuri nepopulare, scapă cine poate”.

Vicepreședintele USR cere ca certificatul verde la locul de muncă să fie legiferat în Parlament: ”Trebuie făcut în Parlament, asta este foarte clar. În Parlament, atunci când există voință politică, lucrurile se pot mișca foarte repede. USR are toată disponibilitatea să discute cu toate celelalte partide, pentru a găsi o formă realistă, care poate ajuta autoritățile să se lupte cu coronavirusul”.

 

Răzvan Cherecheș: Până la finalul primăverii am putea ajunge la zeci de mii de morți

 

SUA | Record mondial de îmbolnăviriri covid-19: peste 1 milion de cazuri în 24 de ore

 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat la Antena 3 că certificatul Covid nu este singurul instrument de combatere a pandemiei și că nu trebuie pusă neapărat presiune pe români să se vaccineze sau nu. Ionuț Moșteanu taxează declarațiile liderului social-democrat: ”Mi se par afirmații iresponsabile. Ce propune în schimb domnul Ciolacu? Nu a propus nimic. Este plin de populism, stă cu ochii în sondaje și nu-l interesează că va veni un val care va pune din nou presiune pe spitale, pe ATI, pe foarte multe business-uri și pe bugetul de stat”.

 
Ionuț Moșteanu, despre Alexandru Rafila și certificatul Covid la locul de muncă