Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia: Există riscul ca negocierile cu SUA să se încheie abrupt

riabkov.png

La Geneva sunt in desfasurare primele negocieri dintre Occident si Moscova, pe tema situatiei din Ucraina.
Viceministrul de externe rus Serghei Riabkov. . © @AFP/YURI CORTEZ via rfi.fr

Rusia a transmis duminica aceasta că nu va face niciun fel de concesii la presiunile SUA în cadrul negocierilor care urmează să aibă loc săptămâna viitoare pe tema crizei din Ucraina şi a solicitărilor Moscovei privind acordarea de garanţii de securitate din partea Occidentului şi a avertizat că există riscul ca negocierile să se încheie rapid, a relatat agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Mai multe runde de negocieri urmează să aibă loc săptămâna viitoare la Geneva, Bruxelles şi Viena, însă RIA l-a citat pe viceministrul de externe rus Serghei Riabkov care a spus că este foarte posibil ca discuţiile diplomatice să se încheie abrupt, după o singură întâlnire.

"Nu pot exclude nimic, acesta este un scenariu cât se poate de posibil şi americanii... nu ar trebui să-şi facă iluzii în această privinţă", a avertizat Riabkov, citat de RIA. "Evident, nu vom face niciun fel de concesii sub presiune şi pe fondul ameninţărilor proferate în mod constant de participanţii occidentali la viitoarele negocieri", a mai adăugat înaltul diplomat rus.