Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasadoarea Laurence Auer: Franța ”va depune toate eforturile” pentru extinderea Spațiului Schengen

conferinta-de-lansare-a-presedintiei-franceze-a-consiliului-uniunii-europene.jpg

E.S. doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, domnul Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe si doamna Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.
E.S. doamna Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România (centru), domnul Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe (stanga) si doamna Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România (dreapta)
Sursa imaginii: 
Captura video / Conferința de lansare a Președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene

Franţa a marcat marți la București preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene pentru următoarele şase luni.  La eveniment au fost prezenți, alături de ambasadoarea Laurence Auer, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Ramona Chiriac și ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu. Prilej cu care a fost abordată și tema aderării României la Spațiul Schengen.

Franţa va depune ”toate eforturile” pentru a contribui la extinderea Spaţiului Schengen, a asigurat Laurence Auer, ambasadoarea Franței la București.  În timp ce șefa reprezentanței Comisiei la București, Ramona Chiriac a reafirmat sprijinul Executivului de la Bruxelles pentru extinderea spațiului comun fără frontiere, subliniind că România îndeplinește condițiile pentru a fi admisă.
 

 

 

Și ambasadoarea Franţei a afirmat că România îndeplineşte deja condiţiile tehnice în acest sens și că în acest moment au loc două procese pe care președinția franceză le vede simultan: reforma Spațiului Schengen și extinderea acestuia.

 
Preşedinţia franceză nu are un plan anume pentru această extindere a Spaţiului Schengen, nu există un calendar precis al Consiliului UE”, a precizat ambasadoarea.

La rândul său, ministrul de externe Bogdan Aurescu a reafirmat că aderarea la Spațiul Schengen reprezintă un obiectiv prioritar pentru România, care îndeplinește de câțiva ani criteriile necesare.

România susţine un Spaţiu Schengen perfect integrat care va include şi funcţionarea pieţei unice”, a spus șeful diplomației române.