Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Daniel Fenechiu (PNL): Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze

Daniel Fenechiu PNL Bastroe lege ONG.jpg

Daniel Fenechiu respinge criticile societății civile pe tema legii privind ONG-urile
Daniel Fenechiu respinge criticile societății civile pe tema legii privind ONG-urile
Sursa imaginii: 
Facebook/Daniel Fenechiu

Premierul Nicolae Ciucă, suspectat de plagiat, este susținut de liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu. ”Este un om serios, nu-l cred în stare să plagieze, nu a furat niciodată startul”, declară la RFI parlamentarul liberal.

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat de jurnalista de investigații Emilia Șercan de la PressOne că a plagiat în cel puțin 42 de pagini din cele 138 ale tezei sale de doctorat din 2003, de la Universitatea Națională de Apărare.

În replică, șeful Guvernului susține că a respectat normele în vigoare la acea dată, potrivit PressOne.

Senatorul Daniel Fenechiu nu-l crede în stare pe Nicolae Ciucă să comită un furt intelectual: ”Am văzut declarația primului-ministru, generalului Ciucă, care spune că a muncit pentru doctorat și că doctoratul e rezultatul muncii lui și nu al unor manopere dolosive și la modul cum îl cunosc pe generalul Ciucă, înclin să-i dau dreptate. Adică omul este un personaj care în viață a muncit pentru rezultatele care le-a obținut. E un om care din informațiile care le am nu a furat niciodată startul, nu s-a băgat în față, nu a folosit manevre dolosive, e un om care a muncit pentru ce a făcut și de aia a și fost de altfel apreciat la nivel militar și uman”.

El precizează că ”în anii 90, când volumul de informații era mult mai mic, când erau foarte puține lucrări de specialitate, oamenii ca să poată să facă o lucrare de diplomă, o lucrare de licență, trebuiau să se documenteze din lucrările care apăruseră până la data respectivă, pentru că de regulă, cărțile se fac din cărți, cu menționarea sursei, cu diverse lucruri. În momentul în care ai o bibliografie care nu este extrem de amplă și în momentul în care îți faci temele, îți faci treaba, există extrem de ușor posibilitatea ca anumite preluări pe care le ai să semene cu alte texte din diverse lucrări de specialitate asemănătoare sau cu teme, să zic așa, chiar identice. Este un proces cât se poate de firesc (...). Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze, îl știu un om serios și cred că în timp se va lămuri foarte bine această situație”.

 
Daniel Fenechiu, despre suspiciunea de plagiat la adresa lui Nicolae Ciucă