Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Răspunsul lui Ciucă e corect și necesar. Doctoratul premierului va fi analizat

ciuca_iohannis.jpg

Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis, Palatul Cotroceni, București, 22 noiembrie 2021
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia deEtică a UNAp, potrivit unui răspuns dat MEDIAFAX de Administrația Prezidențială.

„Președintele Klaus Iohannis își menține poziția reiterată în nenumărate declarații publice privind combaterea fenomenului plagiatului și importanța integrității academice. Președintele României consideră corectă și necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp, orice demers menit să clarifice suspiciunile formulate în spațiul public fiind binevenit”, arată Administrația Prezidențială într-un răspuns la solicitarea Mediafax.

Potrivit sursei citate, până la o decizie finală a instituțiilor abilitate, președintele Klaus Iohannis nu va mai face alte precizări pe acest subiect.

„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp”, transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.