Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UNAp „Carol I” anunță începerea verificării doctoratului lui Ciucă, acuzat de plagiat

nicolae_ciuca_1_1.jpg

Universitatea Națională de Apărare Carol I anunță că verifică teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Universitatea Națională de Apărare Carol I anunță că verifică teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă
Sursa imaginii: 
Facebook/Nicolae Ciucă

Universitatea Națională de Apărare „Carol I” anunță că a inițiat demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară în cazul tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

„Urmare la informațiile apărute în Mass-media și a solicitării domnului Nicolae-Ionel Ciucă, adresată Universității Naționale de Apărare <Carol I>, vă informăm că la nivelul instituției noastre au fost inițiate demersurile legale, prin intermediul Comisiei de etică universitară, de verificare a respectării standardelor de calitate și de etică universitară, cu privire la existența unor similitudini cu alte lucrări științifice, în cadrul tezei de doctorat cu titlul <Dimensiunea angajării Armatei României în operațiuni întrunite multinaționale>, susținută de autorul tezei în anul 2003”, anunță UNAp.

„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp”, transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.