Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Claudiu Năsui (USR): Klaus Iohannis încearcă să spele plagiatul lui Nicolae Ciucă

Claudiu Nasui pensii speciale dezastru.jpg

Claudiu Năsui: Pensiile speciale trebuie desființate, sunt rușinoase
Claudiu Năsui: Pensiile speciale trebuie desființate, sunt rușinoase
Sursa imaginii: 
Facebook/Claudiu Năsui

Premierul Nicolae Ciucă ar trebui să-și dea demisia, declară la RFI vicepreședintele USR Claudiu Năsui. Șeful Guvernului este acuzat de jurnalista de investigații de la PressOne Emilia Șercan că a comis un plagiat în teza de doctorat din 2003. Nicolae Ciucă spune că a respectat normele existente la acea dată și cere Comisiei de Etică a Universității Naționale de Apărare să-i verifice lucrarea.

Claudiu Năsui cere demisia premierului Nicolae Ciucă, suspectat de plagiat: ”Se impune demisia premierului Ciucă. În orice țară civilizată, când se descoperă că ai plagiat o treime dintr-o lucrare, singurul mod onorabil, mă rog, cât de cât onorabil, având în vedere furtul acesta, pentru că plagiatul este furt, în care să ieși din situația aceasta este demisia. Deci domnul Ciucă ar trebui să-și dea demisia”.

 

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că ar fi plagiat în teza de doctorat

 

Daniel Fenechiu (PNL): Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze

 

Președintele Klaus Iohannis consideră corectă și necesară decizia premierului de a cere verificarea tezei sale de doctorat. Vicepreședintele USR critică poziția șefului statului: ”Președintele acum este principalul protector al domnului Ciucă, e reprezentantul acestui sistem care domină România de 32 de ani de zile, nu e singurul, e și el și domnul Ciolacu și ia apărarea unui pion din sistem. Asta arată cam care va fi moștenirea pe care o va lăsa domnul Klaus Iohannis. Ne vorbește de România educată, dar în fapte, tolerează plagiatul, ba chiar încearcă să-l spele”.

 
Claudiu Năsui, despre presupusul plagiat al lui Nicolae Ciucă