Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Camera de Comerț și Industrie a României: „Je suis Ciucă!” Ne-am săturat de atacuri, scandaluri sterile și destabilizatori

nicolae_ciuca_2.jpg

Nicolae-Ionel Ciucă (arhivă) Sursa imaginii: Secretariatul General al Guvernului (sgg.gov.ro)
Sursa imaginii: 
Nicolae-Ionel Ciucă (arhivă) Sursa imaginii: Secretariatul General al Guvernului (sgg.gov.ro)

Camera de Comerț și Industrie a României își arată susținerea față de premierul Nicolae Ciucă. Într-un comunicat de presă intitulat „Je suis Ciucă!”, CCIR afirmă că s-a săturat de „atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori” și susține că premierul Ciucă trebuie judecat pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului „și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani”.

Comunicatul vine ca o reacție după  dezvăluirile făcute de jurnalista Emilia Șercan de la portalul PressOne. Într-un amplu material, jurnalista îl acuză pe premier că și-a plagiat lucrarea de doctorat.

„Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii. Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică”, se mai arată în comunicatul Camerei de Comerț și Industrie a României.

Camera de Comerț și Industrie a României  mai susține că „românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă”.

Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori. Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână. Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem. Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”, se mai arată în comunicatul CCIR.