Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Theodor Paleologu la RFI: Impostura e regula în universități. De ce-i trebuie doctorat unui general?

Theodor Paleologu impostura general doctorat.jpg

Theodor Paleologu critică impostura din mediul universitar
Theodor Paleologu critică impostura din mediul universitar
Sursa imaginii: 
Facebook/Theodor Paleologu

Universitățile românești sunt pline de impostori, declară la RFI fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, care admite însă că există și excepții. El comentează scandalul legat de presupusul plagiat al premierului Nicolae Ciucă, în urma dezvăluirilor făcute de jurnalista de investigații Emilia Șercan, de la PressOne.

Theodor Paleologu spune în contextul presupusului plagiat al lui Nicolae Ciucă faptul că nu înțelege de ce-i trebuie unui general o teză de doctorat: ”Eu nu înțeleg de ce trebuie un general să aibă doctorat, nu înțeleg, pentru mine-i de neînțeles. De ce trebuie să aibă un pianist doctorat, de ce trebuie să aibă un pictor doctorat? E un nonsens. De ce să obligi niște oameni care nu sunt făcuți pentru cercetare să se împăuneze cu un doctorat? Sigur că există o presiune și de ordin financiar, pentru că se adaugă niște bani la salariu. Trebuie să terminăm cu această regulă. Eu nu consider că trebuie să am bani în plus, pentru că am un doctorat. În virtutea doctoratului, ar trebui să am un loc în universitatea românească, dar eu nu am loc în universitatea românească, pentru că eu mi-am făcut doctoratul pe bune în Franța și n-am loc de impostori, că e plină universitatea românească de impostori. Impostura e regula, nu excepția”.

 

Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că ar fi plagiat în teza de doctorat

 

Daniel Fenechiu (PNL): Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze

 

Claudiu Năsui (USR): Klaus Iohannis încearcă să spele plagiatul lui Nicolae Ciucă

 

În opinia sa, ”o țară în care în educație este o asemenea impostură nu are viitor, o țară fără educație nu are viitor, e cât se poate de simplu”.

 
Theodor Paleologu, despre presupusul plagiat al premierului Nicolae Ciucă