Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trebuia Camera de Comerț să se implice în scandalul plagiatului? O opinie din interior

camera_de_comert_si_industrie_a_romaniei_ap4j0541-a_3570040434.jpg

Camera de Comert si Industrie a Romaniei
Sursa imaginii: 
Alexandru Panoiu / commons.wikimedia.org / AP4J0541-A

Un comunicat controversat  al Camerei de Comerț și Industrie a României, afirmă  sprijinul pe care instituția îl acordă premierului Nicolae Ciucă, în contextul acuzației de plagiat la adresa acestuia.

CCIR a dat publicității un comunicat intitulat “Je suis Ciucă!” în care afirmă că s-a saturat de “atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori” și susține că premierul trebuie judecat pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului, “și nu pentru ce a făcut sau nu acum 20 de ani.”

Camera de Comerț  Vâlcea a reacționat și se delimitează de poziția exprimată de Camera de Comerț și Industrie a României. Președintele Camerei își exprimă pe față un interes nelegitim, anume acapararea celor 40 de hectare de teren ale Romexpo, transmite șeful filialei vâlcene, Valentin Cismaru, cu referire la legea prin care statul acordă gratuit terenul din centrul Capitalei CCIR.

L-am intervievat pe Valentin Cismaru care consideră că în primul rând, subiectul inițial, și anume acuzațiile de plagiat la adresa premierului, nu e unul față de care Camerele de Comerț ar trebui să se poziționeze într-un fel sau altul.

Mi s-a părut important să reacționez pentru că nu cred că pe mine, cameră de comerț, ma interesează dacă Ciucă are sau nu doctoratul luat corect. Toate aceste lucruri pe care le-a spus domnul Daraban (n r Mihai Daraban, președintele CCIR), nu sunt în mintea mea, și nu cred că ar trebui să fie, și nu sunt nici în mintea oamenilor de afaceri care au alte treburi și alte lucruri de făcut. Poziția jenantă a CCIR vine din însuși faptul că a luat atitudine în acest scandal. Este un lucru care nu ar trebui să-l intereseze. Oamenii de afaceri din Vâlcea mi- au spus: de ce să te intereseze pe tine ce face un politician?.....Eu am luat poziție și față de așa numita lege Romexpo, care încearcă să se dea în folosul Camerei de Comerț a României , pentru că nici aceea nu a fost discutată cu mediul de afaceri…Am impresia că poziția pe care a luat-o, ( Mihai Daraban) a luat-o și în sprijinul unei viitoare zile în care se va vota această lege de care vorbeam“, spune Valentin Cismaru, președintele Camerei de Comerț Vâlcea.  

 

 
Valentin Cismaru, președintele Camerei de Comerț Vâlcea