Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Gabriel Zetea (PSD), despre greva de la STB: Nicușor Dan nu este un om al dialogului

Gabriel Zetea PSD dispute coalitie pret carburanti.jpg

Gabriel Zetea: Se poate renunța temporar la piața liberă
Gabriel Zetea: Se poate renunța temporar la piața liberă
Sursa imaginii: 
site CJ Maramureș

PSD nu este implicat în greva de la STB, declară la RFI vicepreședintele partidului Gabriel Zetea. Transportul în comun din București a fost afectat joi dimineață de un ”protest spontan”: nici un autobuz, tramvai sau troleibuz nu a ieșit pe traseu.

Gabriel Zetea spune despre greva de la STB că ”primarul general al municipiului București, domnul Nicușor Dan, nu este un om al dialogului, nu știe, nu are capacitatea să stea la masă, să convingă oamenii că are pentru viitor soluții pentru ei. Dacă atunci când conduci un domeniu și oferi o rază de speranță oamenilor că poate nu acum, nu din primul moment în care sunt anumite revendicări li se vor și satisface aceste revendicări, oamenii atunci recurg la soluții disperate, tocmai pentru că nivelul de cheltuieli pentru a-ți asigura traiul minim, decent și în București, dar și în restul țării a crescut foarte mult și atunci oamenii au nevoie de resurse financiare mai mari, pentru a-și asigura un nivel de trai decent familiilor. Lipsa și capacitatea de dialog a primarului Nicușor Dan ne aduce în aceste situații”.

 

Reporter: Primarul Nicușor Dan spune că greva de la STB are substrat politic, pentru că liderul sindical este consilier general din partea PSD.

Gabriel Zetea: Și liderul de sindicat este singurul care a participat la acest protest? Toți cei care participă la acest protest sunt membri ai PSD? Eu zic să nu încurcăm una cu alta. Calitatea de membru de partid nu înseamnă că din acea postură el este acest om liderul de sindicat.

 

Reporter: Deci spuneți că PSD nu este implicat în greva de la STB?

Gabriel Zetea: Nu este implicat PSD în această grevă, oamenii protestează și vedem și multe alte domenii în care domnul Nicușor Dan efectiv, nu știu, administrația sa înseamnă un eșec, de la încălzirea din apartamentele bucureștenilor, la creșterea prețurilor, la lipsa de implicare în urbanizare, toate promisiunile pe care le-a făcut Nicușor Dan sunt un eșec, iar oamenii au văzut deja acest lucru.

 
Gabriel Zetea, despre greva de la STB