Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu, întâlnire cu ambasadoarea Franței: Să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în timpul mandatului președinției franceze a Consiliului UE

marcel_ciolacu_si_ambasador_laurence_auer.jpg

Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Franceze la București, Laurence Auer, și Marcel Ciolacu, președintele PSD și șeful Camerei Deputaților
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD și șeful Camerei Deputaților, a avut, joi, o întâlnire cu Laurence Auer, ambasadoarea Franței în România, căreia i-a transmis că își dorește ca aderarea României la spațiul Schengen să fie o prioritate în timpul mandatului președinției franceze a Consiliului UE.

"Am avut astăzi o întâlnire foarte bună cu Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Franceze la București, doamna Laurence Auer, în contextul preluării președinției Consiliul Uniunii Europene.

I-am transmis doamnei Ambasador că, în virtutea relațiilor bilaterale foarte bune, cu legături istorice, culturale și de prietenie profunde, consolidate prin parteneriatul strategic franco-român să facem din aderarea României la spațiul Schengen o prioritate în timpul mandatului președinției franceze a Consiliului UE.

De asemenea, am salutat intenția președintelui Macron de a trimite trupe în România, în contextul demersurilor NATO de asigurare a protecției frontierei de Est a Alianței.

La rândul nostru, vom susține obiectivele propuse de Franța în perioada deținerii președinției, cu accent pe protejarea modelului economic și social european, creșterea capacității UE de a gestiona crize și consolidarea rolului Uniunii în vecinătatea sa.", a scris liderul PSD pe pagina sa de socializare.