Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Europarlamentar român, numit șef al unei comisii din Parlamentul European

Dragos Pislaru Renew Europe REPER Schengen.jpg

Dragoș Pîslaru: Atitudinea de copil supărat pe lume nu ajută România în dosarul Schengen
Dragoș Pîslaru: Atitudinea de copil supărat pe lume nu ajută România în dosarul Schengen
Sursa imaginii: 
Facebook/Dragoș Pîslaru

Europarlamentarul român Dragoș Pîslaru (USR- PLUS) a fost ales luni președintele Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale din Parlamentul European (EMPL). Anunțul a fost făcut de Pâslaru pe contul său de socializare.

”Este un rol-cheie de reprezentant al instituției și un semnal că, prin munca eurodeputaților USR în grupul politic Renew Europe, România câștigă o reputație tot mai bună în Uniunea Europeană! Activitatea comisiei pe care o voi conduce are impact asupra drepturilor muncitorilor români atât din țară, cât și din străinătate, asupra bunăstării și viitorului copiilor și tinerilor, asupra creării de locuri de muncă mai bine plătite, asupra agendei de combatere a sărăciei și excluziunii sociale”, a spus Pîslaru conform Hotnews.

Până în prezent, doar alți trei români au mai deținut funcții de președinți de comisii în Parlamentul European: Adina Vălean, Cristian Bușoi si Dragoș Tudorache.

”Demersurile mele de a avea un pilon pentru copii și tineri în Mecanismul de Redresare și Reziliență și PNRR, rezoluția pentru lucrătorii mobili din Europa, Garanția pentru Copii, Rezoluția pentru Tineri, toate acestea îmi dau încredere că în restul mandatului vom putea aduce beneficii concrete pentru cei care au nevoie de ele”, a afirmat Pîslaru.

El a fost raportor în dosare-cheie precum Mecanismul de Redresare și Reziliență, coordonarea sistemelor europene de securitate socială, numărul european de securitate socială sau Anul European al Tineretului 2022.