Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloș la RFI, despre Rusia: Trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău

Dacian Ciolos razboi Ucraina libertate democratie.jpg

Dacian Cioloș: Vladimir Putin, un dictator sângeros, cu obsesii personale
Dacian Cioloș: Vladimir Putin, un dictator sângeros, cu obsesii personale
Sursa imaginii: 
Facebook/Dacian Cioloș

Vladimir Putin va trebui să-și facă bine calculele, pentru că un război în Ucraina ar putea să-l coste scump, declară la RFI eurodeputatul Dacian Cioloș. Președintele USR afirmă că soluțiile diplomatice încă sunt posibile.

Dacian Cioloș spune în contextul unui eventual conflict militar între Rusia și Ucraina că ”trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău și anume pentru un posibil conflict armat, însă cred că soluțiile diplomatice încă sunt posibile. Cred că e în continuare nevoie de efort diplomatic și aici statele membre ale UE împreună cu NATO trebuie să arate unitate, fermitate și coerență în mesajele pe care le transmit Moscovei, atât în ceea ce privește capacitatea alianței NATO de a proteja această zonă, flancul estic al NATO, care este la granița cu Ucraina, dar cred că trebuie coerență, claritate și fermitate și în ceea ce privește posibilele consecințe economice față de Rusia, dacă acest conflict armat va fi declanșat de Rusia și anume sancțiunile economice”.

În opinia sa, ”Putin va trebui să-și facă bine calculele, pentru că un război pe care-l va declanșa și care va avea încă un impact economic, care se va adăuga crizei provocate de Covid ar putea să-l coste scump, pentru că Putin menține puterea în Rusia prin forță și prin dezinformare. Rusia nu o duce bine din punct de vedere economic, oricât ar vrea Putin să arate cifrele bine, Rusia nu o duce bine și nu cred că are nevoie Putin în Rusia de o criză economică amplificată de un regim aspru al sancțiunilor, care să vină din Occident”.

 
Dacian Cioloș, despre un posibil conflict armat între Rusia și Ucraina