Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Dacian Cioloș condamnă agresarea unei consiliere USR din Mogoșoaia. Reacțiile PNL și PMP

dacian_ciolos_agresare_consiliera_usr_mogosoaia.jpg

Un consilier local o amenință pe Felicia Ienculescu-Popovici
Un consilier local o amenință pe Felicia Ienculescu-Popovici
Sursa imaginii: 
captură video Facebook/USR

Președintele USR, Dacian Cioloș, critică la RFI incidentul din Mogoșoaia, unde o consilieră locală a formațiunii sale, Felicia Ienculescu-Popovici, fostă ONG-istă de mediu, a fost amenințată și agresată de consilieri de la PNL și PMP. USR dezvăluise anterior o afacere imobiliară suspectă.

Dacian Cioloș comentează incidentul din Mogoșoaia: ”Nu mai departe decât ieri am văzut cum consilieri de la PNL la Mogoșoaia n-au nici o problemă să amenințe direct un coleg de la USR, o colegă de la USR, tot consilier acolo, deranjați de faptul că în urmă cu câteva zile, colegii de la USR au încercat să dea în vileag mișmașurile pe care majoritatea din Consiliul din Mogoșoaia le pregătește acolo cu terenurile”.

 

Înregistrarea video a agresiunii din Mogoșoaia este disponibilă aici: https://www.facebook.com/partidulusrplus/videos/293755392641668/

 

 

Întrebat ce-i spune acest episod, liderul USR a răspuns: ”Și partide care sunt democratice, partidele vechi, că nu degeaba le spunem partide vechi, care s-au obișnuit cu democrația a la carte, PSD și iată, mai nou și PNL-ul care a intrat în cârdășie cu PSD-ul și a devenit un partid anexă la guvernare a PSD-ului, au un comportament pe care l-au promovat în ultimii ani. Noi am tot spus despre asta că nu întâmplător vorbeam de luptă împotriva corupției și de reînnoire a politicii, pentru că iată, asta avem. Pentru reînnoirea politicii avem nevoie de oameni cu viziune, oameni care să lupte împotriva corupției și pentru menținerea democrației”.

Consilierul local PMP din Mogoșoaia care a agresat-o pe reprezentanta USR ar putea fi sancționat, a anunțat vineri la RFI președintele formațiunii, Cristian Diaconescu: ”S-a transmis Comitetului Executiv Județean PMP mesajul privind sancționarea consilierului. Trebuie să fac precizarea, conform Statutului, numai Comitetele Executive Județene și organizațiile pot lua măsuri în legătură cu aleșii locali și cei care se află în organizația lor. Din punctul nostru de vedere, se impune sancționarea”.

 

 

 

Între timp, PNL Ilfov anunță că l-a suspendat din toate funcțiile de conducere pe consilierul din Mogoșoaia care a amenințat-o pe reprezentanta USR.

 
Dacian Cioloș, despre agresarea unei consiliere locale USR din Mogoșoaia