Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Consiliera USR agresată în Mogoșoaia, interviu la RFI: Mi-e teamă, am ajuns să merg la ședințe cu soțul meu

consiliera_usr_agresata_mogosoaia_teama.jpg

Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată de doi consilieri locali din Mogoșoaia
Felicia Ienculescu-Popovici a fost agresată de doi consilieri locali din Mogoșoaia
Sursa imaginii: 
Facebook/Felicia Ienculescu-Popovici

Incident violent în Consiliul Local din Mogoșoaia, din cauza unui proiect imobiliar controversat. Felicia Ienculescu-Popovici, reprezentantă a USR care a dezvăluit presupuse ilegalități legate de această afacere a fost agresată de doi consilieri PNL și PMP.

Înregistrarea video făcută cu telefonul chiar de consiliera USR din Mogoșoaia Felicia Ienculescu-Popovici, fostă activistă de mediu, arată cum unul dintre cei doi bărbați o amenință cu bătaia, după care al doilea încearcă să-i smulgă telefonul.

Felicia Ienculescu-Popovici spune la RFI că nu este prima dată când primește amenințări, motiv pentru care merge la unele ședințe de Consiliu sub protecția soțului ei.

Ea povestește incidentul de joi: ”Totul a început cu ceva banal, cu o ședință a unei comisii din Consiliul Local. Suntem cinci membri. Unul a intrat online. Am fost eu și cu încă trei membri: președintele și cei doi care m-au agresat. Am intrat pe ușă, nici n-am intrat bine și au început să curgă amenințările. Am avut prezența de spirit să înregistrez cu telefonul și apoi au încercat practic să-mi smulgă telefonul, să-mi ia telefonul și asta s-a întâmplat printr-o agresiune fizică, unul dintre consilieri, cel de la PMP, practic s-a repezit asupra mea, ca să-mi smulgă telefonul”.

 

(VIDEO) Dacian Cioloș condamnă agresarea unei consiliere USR din Mogoșoaia. Reacțiile PNL și PMP

 

Consiliera locală USR din Mogoșoaia susține că există antecedente: ”Nu cred că aveau ceva cu mine personal, pentru că un alt coleg, Iustin Cojocaru, care era la altă comisie, dar avusese ședință mai devreme și el a fost abordat, doar că el fiind bărbat, nu au îndrăznit să-i facă ceea ce mi-au făcut mine. Dar ceea ce se întâmplă este legat de tunul imobiliar ”Sector 0” și chiar unul dintre consilieri are teren acolo, iar noi, consilierii USR PLUS, toți cei patru am făcut sesizare la ANI, să fie cercetat pentru conflict de interese. Deci în mod clar, lor nu le convine faptul că noi încercăm ca acest proiect să nu se desfășoare în modul ăsta ilegal. Sunt lucruri acolo legate de urbanism, de studii, de declararea interesului public, care lipsesc cu desăvârșire”.

Întrebată dacă îi este teamă să se întoarcă la ședințele de Consiliu Local din Mogoșoaia, Felicia Ienculescu-Popovici a răspuns: ”Sincer, da și mi-a fost și până acum, pentru că nu era prima dată când am fost amenințată. De asta, soțul meu venea cu mine la ședințele pe comisii și mă aștepta acolo, pentru că îmi dădea un sentiment de siguranță că era mai aproape de mine. Mai mult decât atât, polițistul care era de serviciu la Buftea când am depus plângerea mi-a spus să nu mă mai duc acolo la ședințe, să cer un agent de Poliție să mă însoțească”.

 
Felicia Ienculescu-Popovici, despre agresarea sa de către doi consilieri locali din Mogoșoaia