Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Pregătește Rusia invadarea întregii Ucraine?

Pregateste Rusia invadare Ucraina.png

Vladimir Putin mobilizează trupe importante la granița Rusiei cu Ucraina
Vladimir Putin mobilizează trupe importante la granița Rusiei cu Ucraina
Sursa imaginii: 
AFP - MIKHAIL METZEL

Președintele rus, Vladimir Putin, a desfășurat trupe și echipamente militare necesare pentru a invada întreaga Ucraină. La această concluzie au ajuns mai mulți oficiali înalți de la Pentagon, citați de New York Times, Reuters și Associated Press.

Rusia a trimis la granița cu Ucraina rezerve de sânge și alte materiale medicale, un nou indiciu privind intențiile Moscovei.

Vladimir Putin a mobilizat în zonă 100.000 de militari, trupe capabile să se miște în toată Ucraina, dincolo de o incursiune în regiunile de frontieră.

Între timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, le cere occidentalilor să nu creeze panică în jurul tensiunilor cu Rusia. El spune că riscul principal pentru țara sa este destabilizarea din interior.

Pe acest fundal, Moscova a anunțat că a impus interdicție de intrare în țară pentru mai mulți oficiali europeni, ca răspuns la restricțiile impuse Rusiei de către Bruxelles.

Rusia a inclus pe listă șefii unor companii militare private europene, membri ai serviciilor de securitate și parlamentari europeni.

Decizia Rusiei este lipsită de justificare legală și transparență și va suscita un răspuns adecvat, conform unui purtător de cuvânt al Uniunii Europene.