Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Serghei Lavrov: Rusia vrea relații de respect reciproc cu SUA

serghei_lavrov_rusia_sua.jpg

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov
Sursa imaginii: 
Facebook/Ministerul rus de Externe

Rusia vrea relații corecte, de respect reciproc și egalitate cu SUA. Iată ce spune ministrul de Externe de la Moscova, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru televiziunea rusă, transmit AFP și Reuters.

Serghei Lavrov declară că ”Rusia nu dorește să rămână într-o poziție în care securitatea sa este încălcată în mod regulat”.

”Ne dorim relații bune, corecte, de respect reciproc și egalitate cu Statele Unite, ca și cu orice altă țară din lume”, afirmă șeful diplomației ruse.

”De fiecare dată, se dovedește că linia pe care NATO trebuie să o apere se deplasează mai spre est. Acum s-a apropiat deja de Ucraina”, spune ministrul rus de Externe.

În opinia sa, aderarea Ucrainei la NATO ar afecta grav relațiile dintre Occident și Rusia.

El precizează că Moscova va trimite în curând țărilor NATO și OSCE ”o solicitare oficială, prin care le va îndemna să clarifice modul în care intenționează să-și pună în aplicare angajamentul de a nu-și consolida securitatea în detrimentul securității altora”.

Președintele Vladimir Putin a trimis la granița cu Ucraina peste 100.000 de soldați, iar Occidentul se teme de o invazie.