Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ionuț Stroe, despre liberalii agresivi: Îmi cer scuze în numele PNL pentru comportamentul lor

Ionut Stroe PNL negocieri Guvern blocate UDMR.jpg

Ionuț Stroe: Noi ne dorim un Guvern care să cuprindă UDMR
Ionuț Stroe: Noi ne dorim un Guvern care să cuprindă UDMR
Sursa imaginii: 
Facebook/Ionuț Stroe

PNL este un partid cu valori, cu repere morale bine definite, declară la RFI purtătorul de cuvânt al formațiunii, Ionuț Stroe. El își cere scuze în numele partidului pentru cele două cazuri de liberali agresivi din plan local, care au amenințat cu bătaia reprezentante ale USR.

După ce o consilieră locală USR din Mogoșoaia a fost amenințată de un consilier de la PNL că o lasă ”în scaun cu rotile”, un caz similar a apărut la Brașov. Un lider al Tineretului Liberal a postat pe Facebook o poză trucată în care viceprimărița de la USR Flavia Boghiu apare cu un ochi vânăt, sugerând astfel că femeia ar merita bătută. PNL s-a delimitat de cei doi liberali agresivi și a cerut excluderea lor din partid.

Întrebat dacă PNL are o problemă după cele două cazuri de liberali agresivi, purtătorul de cuvânt Ionuț Stroe a răspuns: ”Nu cred că există în momentul de față probleme. Eu îmi cer scuze în numele PNL, pentru comportamentul acestor indivizi. De altfel, ne-am dezis de asemenea comportamente și cei doi foști membri PNL au fost sancționați”.

 

Consiliera USR agresată în Mogoșoaia, interviu la RFI: Mi-e teamă, am ajuns să merg la ședințe cu soțul meu

 

(VIDEO) Dacian Cioloș condamnă agresarea unei consiliere USR din Mogoșoaia. Reacțiile PNL și PMP

 

Reporter: Are PNL o problemă de selecție a cadrelor? Ați promovat în funcții publice oameni agresivi, cu manifestări specifice interlopilor?

Ionuț Stroe: Nu, cu siguranță nu, suntem un partid cu valori, cu repere morale clar și bine definite.

 

Reporter: Dacă ne uităm la amenințarea consilierului local din Mogoșoaia că o lasă pe consiliera USR în scaun cu rotile, putem înțelege altceva.

Ionuț Stroe: Nu, ca peste tot, există și situații excepționale, există și momente dificile cu care te confrunți și eu consider că aceste două cazuri sunt exemple izolate în PNL. Suntem un partid cu principii, cu repere morale, cu un comportament și o conduită, aș spune, extrem de bine așezată și astfel de exemple suntem siguri că nu se vor mai repeta.