Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacian Cioloș a anunțat că demisionează de la șefia USR dacă partidul îi respinge o serie de schimbări (G4Media.ro)

Dacian Ciolos razboi Ucraina libertate democratie.jpg

Dacian Cioloș: Vladimir Putin, un dictator sângeros, cu obsesii personale
Dacian Cioloș: Vladimir Putin, un dictator sângeros, cu obsesii personale
Sursa imaginii: 
Facebook/Dacian Cioloș

Gestul radical al lui Cioloș vine pe fondul tensiunilor dintre acesta și Biroul Național, care este controlat de foștii lideri USR.

Dacian Cioloș a anunțat joi conducerea USR reunită în Biroul Național că propune un program de președinte ce conține mai multe schimbări radicale. El a cerut un vot pentru programul său până luni. În cazul în care Biroul Național îi va respinge programul, Cioloș a anunțat că va demisiona din funcția de președinte al partidului, au declarat pentru G4Media surse din USR.

Gestul radical al lui Cioloș vine pe fondul tensiunilor dintre acesta și Biroul Național, care este controlat de foștii lideri USR. Între cele două tabere, USR și PLUS, s-au înregistrat constant fricțiuni. Potrivit surselor G4Media, Cioloș îi acuză pe foștii USR-iști că îi blochează inițiativele, în timp ce aceștia îi reproșează lipsa de inițiativă.

Printre reformele cerute de Dacian Cioloș se numără: schimbarea statutului partidului, înlocuirea actualului secretar general (care face parte din echipa Barna), stoparea excluderilor din partid pe motiv de delict de opinie, pregătirea unui guvern din umbră, transparentizarea ședințelor Biroului Național.

Dan Barna, fostul președinte al USR, i-a dat un răspuns dur președintelui partidului, Dacian Cioloș, care a cerut conducerii USR să îi voteze până luni un program cu modificări radicale ale statului, în caz contrar urmând să demisioneze. Barna îl acuză pe Cioloș într-un mesaj pe un grup intern că ”arunci partidul în aer”, că a vrut ”să intre cu picioarele peste alegerile interne”. ”Dacian, aici este USR, aici nu poate să meargă așa”, și-a încheiat Dan Barna postarea, mai scrie G4Media.

Citiți aici articolul integral.