Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(USR Iași) Ultimatum pentru Mihai Chirica: demisia sau declanșarea unui referendum de demitere

cosette_chichirau_deputat_usr.jpg

Cosette Chichirau, deputat USR
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto, Alexandru Dobre

Demersul USR Iași apare în contextul în care primarul Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei.

USR Iași îl amenință pe Primarul Mihai Chirică cu declanșarea unui referendum de demitere dacă acesta nu va renunța voluntar la funcție în termen de o săptămână.

Anunțul vine de la Deputata USR Cosette Chichirău care mai spune că primarul Iașiului ”a profitat la maximum de funcția sa pentru avere şi pentru a-şi îndestula rudele şi prietenii din bani publici”.

Demersul USR Iași apare în contextul în care primarul Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru fals intelectual în formă continuată şi instigare la uzurparea funcţiei. Chirica şi fostul viceprimar, Gabriel Harabagiu, sunt suspectaţi că au semnat documente, cu încălcarea legii, legate de atestarea construirii şi extinderea unui bloc din Iaşi. Pe timpul controlului judiciar, Chirica nu poate desfăşura activitatea de primar.

Prefectul judeţului Iaşi, Bogdan Cojocaru, a precizat că timp de 60 de zile, Chirica nu va avea acces în Primărie şi nici nu va încasa salariu, adăugând că Prefectura va analiza dacă se impun şi alte măsuri.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, anunţă că va contesta măsura controlului judiciar dispusă în cazul său de către DNA, susținând că va apela la toate prevederile legale pentru a-şi dovedi nevinovăţia.