Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Anca Dragu: Dacian Cioloș propune deschiderea USR, nu văd de ce ar fi respinse propunerile lui

Anca Dragu Dacian Ciolos USR.jpg

Anca Dragu speră că va exista unitate în USR, în jurul lui Dacian Cioloș
Anca Dragu speră că va exista unitate în USR, în jurul lui Dacian Cioloș
Sursa imaginii: 
Facebook/Anca Dragu

USR și PLUS încă mai au de lucru la procesul fuziunii, declară la RFI vicepreședinta Uniunii Salvați România Anca Dragu, în contextul conflictului din USR din aceste zile dintre tabăra Cioloș și tabăra Barna.

Biroul Național al USR decide luni dacă votează sau nu programul de reformă internă propus de președintele Dacian Cioloș. Conform unei înregistrări intrate în posesia RFI, acesta a afirmat că dacă documentul său nu este aprobat, își pune la dispoziție mandatul de președinte al USR.

Anca Dragu spune că ”atmosfera (din USR-n.r.) cu siguranță că este una agitată, de căutare. Conform Statutului, președintele partidului trebuie să prezinte acest program, ceea ce și face acum președintele USR, Dacian Cioloș, deci este un demers statutar. Dumnealui propune această abordare de deschidere a partidului, de deschidere către societatea civilă, către mediul antreprenorial și o întoarcere la discuția cu membrii și cu cei din afara partidului, cu oamenii din afara vieții politice”.

 

Reporter: Dar cum poate avea loc un dialog în USR, din moment ce Dacian Cioloș spune: ori îmi aprobați programul de reformă ori îmi dau demisia, iar useriștii din tabăra Barna îl contrează regulat în forurile interne? Sunt ca niște copii care nu se înțeleg cine să se joace primul cu o mașinuță de jucărie. Ce semnal dați electoratului?

Anca Dragu: La ședința de astăzi care începe la ora 10 și la care vor participa sute de alți membri ai partidului care nu sunt membri ai Biroului Național se vor discuta toate aceste puncte care au trezit reacțiile negative ale unor colegi. Și atunci fiecare are ocazia să clarifice acolo dacă într-adevăr e ceva de care să ne speriem din ce propune domnul Cioloș, această deschidere a partidului sau poate ne-am pripit în reacții și da, propunerile domnului Cioloș sunt acceptate (...). În discuțiile care au avut loc joi am discutat despre extindere, am discutat despre multe subiecte foarte importante și cred că acolo sunt idei valoroase, nu văd de ce colegii să le respingă.

 

Cioloș, reacție la lupta din USR: Chemarea partidului la arme de neacceptat. Mesaj dur pentru Barna

 

Dacian Cioloș a anunțat că demisionează de la șefia USR dacă partidul îi respinge o serie de schimbări (G4Media.ro)

 

Reporter: Fuziunea dintre USR și PLUS a fost un succes sau un eșec?

Anca Dragu: Încă mai avem de lucru la acest proces, a fost un proces de durată și eu am susținut fuziunea, pentru că erau multe lucruri care ne asemănau, lucraserăm împreună în echipa domnului Dacian Cioloș ca prim-ministru, am susținut fuziunea și da, este un proces poate mai lung decât ne-am așteptat, dar nu cred că este imposibil.

 
Anca Dragu, despre tensiunile din interiorul USR