Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministrul Energiei, agresat de George Simion după un schimb de replici în Parlament. "Hoțule vs Ești un prost"

george_simion_cu_virgil_popescu.png

George Simion, copreședinte AUR, și Virgil Popescu, ministrul Energiei
Sursa imaginii: 
captura Facebook/Ministerul Energiei

Ședința Camerei Deputaților a fost suspendată luni seară după ce liderul AUR i-a întrerupt discursul ministtrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

„Hoțule, hoțule”, striga în sala de ședințe a Camerei Deputaților George Simion, în timpul discursului ministrului Energiei, Virgil Popescu. Acesta din urmă i-a cerut președintelui de ședință să intervină, potrivit Mediafax. 

„Domnule președinte, pot să-i spun dlui Sumion să se ducă la dl. Putin să ieftinească gazul, că văd că pe dl. Simion îl preocupă alte lucruri”, a continuat Popescu.

George Simion a venit la tribună, l-a luat de gât pe Popescu și i-a întrerupt discursul „Ești un hoț”, a repetat liderul AUR.

„Hai, lovește-mă... Ești un prost”, i-a spus ministrul Energiei lui George Simion. În urma incidentului, ședința Camerei Deputaților a fost suspendată.

Ulterior, George Simion a declarat că ”nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. Am pus mâna pe el. M-a deranjat faptul că e un hoț și i-am spus că e un hoț. Vorbesc în numele a milioane de români”, potrivit G4Media.  
”Este pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu, care a închis ședința.