Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


AUR anunță un “mega-protest” anti-Iohannis pe 27 februarie

george_simion_in_parlament.jpg

Parchetul General a deschis dosar penal pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu,
George Simion, copreședinte AUR în Parlament
Sursa imaginii: 
INQUAM, Octav Ganea

Copreședintele AUR George Simion anunță că manifestația va fi organizată după model canadian: “Ieșiți cu camioane, tractoare!”

Copreședintele AUR George Simion a anunțat luni seară că partidul va organiza un ”mega protest” pe 27 februarie similar celor din Canada, cu camioane, tractoare și automobile. Simion i-a îndemnat chiar și pe fermieri ”să iasă în stradă cu oi, capre... că și ei au probleme”.

„Hoții vor să dea un OUG noaptea, așa că ieșim în Piața Victoriei iar pe 27 februarie pentru facturi, prețuri și dreptate!”, a scris Simion pe contul său de Facebook.

”Noi avem foarte mulți membri și prieteni care sunt șoferi de TIR și care sunt foarte nemulțumiți”, a declarat Simion la Antena 3.

Transportatorii susțin protestul

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), a confirmat la același post de televiziune că are informații că se pregătește un protest al camionagiilor și că el va susține acest protest, inclusiv pe parte de organizare.

Augustin Hagiu a enumerat principalele 3 nemulțumiri ale transportatorilor: pachetul de Mobilitate care face ca toate camioanele românești să revină goale în țară o dată la 8 săptămâni, creșterea prețurilor la RCA și lipsa forței de muncă calificate.