Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Drulă, după demisia lui Cioloș: USR va face opoziție pe bune, ne veți vedea din nou în stradă

Catalin Drula biserici Metrorex OUG energie sfidare.jpg

Cătălin Drulă critică OUG pe energie: O țeapă
Cătălin Drulă critică OUG pe energie: O țeapă
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a făcut marți dimineață un apel la unitate în partid, după demisia lui Dacian Cioloș: ”În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului”.

Cătălin Drulă spune după demisia lui Dacian Cioloș din funcția de președinte al USR că ”Uniunea Salvați România a făcut istorie în acești ani, fiind primul partid cetățenesc care a ajuns la guvernare și vom continua și după acest moment să facem istorie împreună în anii care urmează. Suntem astăzi singurul partid democratic de Opoziție și singurul cu o agendă adevărat liberală din România (...). USR va face opoziție pe bune, va lupta cu un sistem inert și va arăta unde se risipește resursa bugetară”.

În opinia sa, ”fără Dacian Cioloș și fără Dan Barna, această fuziune nu ar fi existat. Avem datoria să continuăm acest proiect (...). În perioada următoare, prioritatea mea este unitatea partidului. Sunt convins că vom ieși din acest moment mai puternici decât înainte”.

Cătălin Drulă declară că ”USR va face opoziție pe tot terenul și imediat cum situația epidemiologică o va permite, ne veți vedea din nou în stradă”.

 

Dacian Cioloș și-a anunțat, oficial, demisia din funcția de președinte al USR. Ce explicații a dat

 

Anca Dragu: Dacian Cioloș propune deschiderea USR, nu văd de ce ar fi respinse propunerile lui

 

Întrebat dacă va candida la șefia USR, Cătălin Drulă a răspuns: ”Asta e o decizie pe care o voi lua la momentul în care vom organiza Congresul pentru președinția plină a partidului”.

Dacian Cioloș a demisionat luni de la șefia USR, după ce programul său de reformă internă a fost respins la vot de Biroul Național. ”Nu puterile mi-au lipsit, ci încrederea că putem colabora”, a afirmat președintele demisionar.