Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cristian Pantazi: Cătălin Drulă a identificat ținta principală pentru USR, Klaus Iohannis

Catalin Drula USR guvernare premier.jpg

Cătălin Drulă vrea ca USR să fie principala forță într-o viitoare coaliție de guvernare
Cătălin Drulă vrea ca USR să fie principala forță într-o viitoare coaliție de guvernare
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

Cătălin Drulă încearcă să imprime USR-ului ritmul pierdut, însă va avea o mare problemă: îi va fi greu să țină partidul unit. Iată ce spune la RFI Cristian Pantazi, redactor-șef la G4Media, care comentează primele declarații ale președintelui interimar al formațiunii, după demisia lui Dacian Cioloș. Acesta a renunțat la funcție, după ce programul său de reformă internă a fost respins la vot de Biroul Național, dominat de apropiați ai fostului președinte, Dan Barna.

Cătălin Drulă, care a preluat șefia interimară a USR după demisia lui Dacian Cioloș, a făcut marți dimineață un apel la unitate și a declarat că partidul ”va face opoziție pe bune”.

Cristian Pantazi explică la RFI ce semnale transmite de fapt liderul interimar al USR: ”Sunt două publicuri cărora li s-a adresat Cătălin Drulă. Primul e publicul intern, de la care a cerut unitate, ceea ce va fi destul de greu de obținut, după războiul real dintre aripa Cioloș și aripa ex-USR, aripa Barna, să spunem. Al doilea public vizat de Cătălin Drulă e publicul extern, cel al aderenților la USR, al simpatizanților și al celor pe care USR i-a pierdut (...). Având așadar aceste două sarcini, lui Cătălin Drulă nu-i va fi în nici un caz ușor, pentru că se confruntă cu o opoziție puternică în interiorul partidului, unde Dacian Cioloș a rămas membru și se confruntă cu o concurență foarte puternică pe scena politică, mai ales din partea AUR”.

În opinia sa, ”Cătălin Drulă a identificat ținta principală pentru USR, numindu-l pe Klaus Iohannis trădător al agendei reformiste. El încearcă să scoată USR din echivocul în care a stat o perioadă, de la ieșirea de la guvernare și să-l identifice pe Klaus Iohannis ca țintă principală a acțiunilor de Opoziție și în subsidiar, coaliția PSD-PNL, care a fost evident girată de același Klaus Iohannis”.

 
Cristian Pantazi, despre declarațiile lui Cătălin Drulă, după demisia lui Dacian Cioloș