Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marcel Ciolacu anunţă modificarea regulamentului Camerei, după agresarea ministrului Energiei de către George Simion

ciolacu_motiune_cenzura_sesiune_moment_propice.jpg

Marcel Ciolacu
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu
Sursa imaginii: 
Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, că se lucrează la modificarea Regulamentului Camerei, în urma agresiunii la adresa ministrului Energiei, în timpul dezbaterii moţiunii simple. Ciolacu a arătat că este exclus să vedem jandarmi în plen, pentru că totul se va rezolva prin chestori şi a precizat că vor fi diferite sancţiuni, în funcţie de gravitatea abaterii. ”Este inadmisibil, când se adresează cineva la microfon, să fie bruscat. Totuşi, vorbim de Parlamentul României, vorbim de România, membră a Uniunii Europene”, a spus Ciolacu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat că au mai multe propuneri de modificare a Regulamentului Camerei. ”Sunt diverse trepte, în funcţie de gravitate”, a precizat el, arătând că ”astăzi vor avea un proiect de modificare”. ”Am înţeles că toţi liderii de grup, mai puţin cei de la AUR, vor dori aceste modificări”, a mai afirmat liderul PSD citat de News.ro.

Despre măsurile care vor fi luate, Marcel Ciolacu a afirmat că este exclus să vedem ”jandarmi în plen”. ”Se rezolvă prin chestori”, a mai spus Ciolacu.

Liderul PSD a fost întrebat cum ar fi reacţionat dacă se afla el la microfon. ”Nu ştiu, în acest moment, pentru că nu am fost pus într-o asemenea situaţie, dar domnul ministru a reacţionat corect”, a spus preşedintele Camerei.
Liderul deputaţilor AUR George Simion a venit, luni, la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei Virgil Popescu îşi susţinea discursul la moţiunea simplă împotriva sa şi l-a luat de gât pe demnitar.  
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, luni seară, că va depune plângere penală în urma incidentului din Parlament, unde a fost agresat de liderul AUR George Simion. "Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi", a afirmat el.