Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Preşedintele Iohannis şi secretarul general al NATO vizitează, vineri, baza de la Mihail Kogălniceanu

Jens-Stoltenberg-iohannis-nato-big_primire_sec_gen_nato_3.jpg

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg și președintele Klaus Iohannis, 31 ianuarie 2019
Sursa imaginii: 
site-ul Administrației Prezidențiale

Vizita lui Jens Stoltenberg în România are loc în contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Pentagonul a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România. 

Preşedintele Klaus Iohannis vizitează, vineri, împreună cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, se vor întâlni cu militarii dislocaţi la bază, iar apoi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, efectuează vizita în România la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis.

Elemente de tehnică militară ale detaşamentului SUA, care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar, ajung la baza de la Mihail Kogălniceanu.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Pentagonul a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România.