Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ucraina a sfătuit companiile aeriene să ocolească Marea Negră din cauza unor exerciţii navale ruseşti

aeronave.jpg

Sursa imaginii: 
Pixabay.com/ blende12

Ucraina a sfătuit companiile aeriene să evite să zboare deasupra apelor deschise ale Mării Negre de luni până sâmbătă, din cauza exerciţiilor navale ruseşti care au loc acolo, informează Reuters.

Peste 30 de nave ruseşti au început exerciţii de antrenament în apropierea peninsulei Crimeea, ca parte a unor exerciţii navale mai ample, a anunţat sâmbătă agenţia de presă RIA.

''Începând de mâine, companiile aeriene sunt sfătuite să nu zboare ...deasupra acestei zone şi să planifice din timp rutele optime, ţinând cont de situaţia actuală'', a precizat duminică serviciul public ucrainean de trafic aerian, transmite Reuters.

Acesta a precizat că spaţiul aerian deasupra teritoriului Ucrainei a rămas deschis.

Tot duminică, un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că Ucraina nu vede rostul închiderii spaţiului său aerian ca răspuns la acumularea de trupe de către Moscova, în timp ce compania aeriană olandeză KLM - parte a Air France - a anunţat că nu va mai zbura spre Ucraina, iar compania germană Lufthansa a declarat că ia în considerare suspendarea zborurilor.

Statele Unite au declarat că Rusia ar putea invada Ucraina în orice moment. Moscova neagă orice plan de a invada, spunând că îşi menţine propria securitate împotriva agresiunii aliaţilor din NATO