Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(Exclusivitate) Cătălin Drulă: Congres USR în iunie sau octombrie. 400 de demisii din partid și 200 de noi adeziuni

Catalin Drula USR OUG energie legi justitie.jpg

Cătălin Drulă critică OUG pe energie și legile justiției
Cătălin Drulă critică OUG pe energie și legile justiției
Sursa imaginii: 
Facebook/Cătălin Drulă

Aproximativ 400 de membri USR și-au dat demisia din partid în ultimele săptămâni, declară la RFI președintele interimar, Cătălin Drulă. El precizează însă că există și 200 de noi adeziuni. Liderul formațiunii mai spune că va exista un Congres fie în iunie, fie în octombrie.

Cătălin Drulă afirmă după demisia lui Dacian Cioloș că USR merge mai departe: ”Mergem înainte. Proiectul meu este să avem unitate în partid, să definitivăm acest proces de fuziune, care inerent e unul care întâlnește și obstacole pe drum, noi provenim din două foste partide, vechiul USR și PLUS și să ne uităm către electorat (...). O reconectare la electorat, cu ieșiri în stradă, o activitate care a definit USR-ul, noi nu am putut să o facem în ultima perioadă, pentru că suntem responsabili și suntem într-o criză pandemică, unde este mai greu acest contact direct. Avem extrem de solidă această parte de monitorizare a guvernării, partea de politici publice, departamentul condus de Cristian Ghinea, urmărim PNRR-ul, propunem politici publice”.

Congresul USR ar putea avea loc în iunie sau octombrie, declară președintele interimar al partidului: ”Am avut o discuție ieri (luni-n.r.) în Biroul Național. În mod sigur, vom avea Congresul anul acesta. S-au conturat două opțiuni, luna iunie sau luna octombrie. Vom lua o decizie în săptămânile următoare, în funcție și de situația pandemică și de criza internațională care este în zona noastră”.

Libertatea a scris recent că există un val de demisii în USR: peste 500 de membri ar fi plecat din partid, în urma demisiei lui Dacian Cioloș de la șefia formațiunii. Cătălin Drulă precizează că au fost și plecări, dar și noi adeziuni: ”USR e un partid care a avut permanent valuri de înscrieri, chiar mă uitam pe cifre, în ultimele două săptămâni avem 200 de înscrieri în partid. Evident, sunt și oameni care pleacă, e un partid viu, cu membri reali. Mie îmi pare rău pentru fiecare coleg care nu mai e alături de noi, dar pentru perspectivă, eu am venit în acest partid când eram 700 de membri și acum suntem, eu știu, undeva la două ordine de mărime, zeci de mii de membri. Sunt într-adevăr în ultimele săptămâni undeva în zona, cred, 400 de demisii. Avem și 200 de înscrieri. E un moment un pic mai dificil. Pentru orice partid, demisia președintelui este un act ușor traumatic sau care reprezintă un moment dificil, dar așa cum am trecut peste toate momentele din istoria acestui partid, așa vom trece și acum, e un partid care nu stă într-un lider sau altul”.