Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Biden se teme că invazia Rusiei în Ucraina e iminentă

biden.jpg

Sursa imaginii: 
Associated Press / Alex Brandon

Riscul unei invazii a Rusiei în Ucraina este "foarte ridicat", a declarat joi preşedintele american Joe Biden, într-un moment de tensiuni puternice, potrivit AFP.

Un atac este posibil "în următoarele zile", le-a spus el jurnaliştilor înainte de a pleca de la Casa Alba pentru o deplasare de câteva ore în Ohio. El a precizat că nu a prevăzut să îl sune pe omologul său rus Vladimir Putin. "Toate indiciile pe care le avem arată că sunt pregătiţi să intre în Ucraina, să atace Ucraina", a adăugat el.
Până acum, preşedintele american a atenţionat în multe rânduri asupra riscului unei invazii, precizând însă că Putin nu a luat o decizie.

Washingtonul a ridicat semnificativ nivelul de alertă de câteva ore şi susţinut că Rusia a continuat să îşi consolideze dispozitivul militar din apropierea graniţei cu Ucraina, în ciuda asigurărilor Moscovei că şi-a retras o parte a trupelor. SUA atrag de asemenea atenţia asupra riscului ca Moscova să fabrice un pretext care ar putea fi folosit ca justificare pentru o invazie.