Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


UK: Regina Elisabeta testată pozitiv cu Coronavirus, anunță Palatul Buckingham

regina_elisabeta.jpg

Regina Elisabeta a II-a
Regina Elisabeta a II-a împlinește 96 de ani pe 21 aprilie
Sursa imaginii: 
Familia Regală britanică

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a testat pozitiv cu Coronavirus, după un contact direct cu moștenitorul tronului, Prințul Charles. Suverana are simptome ușoare, anunță Palatul Buckingham.

Regina, care împlinește 96 de ani pe 21, are simptome ușoare asemănătoare răcelii și se așteaptă să-și continue îndatoririle ușoare la Windsor săptămâna aceasta, mai spune Palatul Buckingham, care adaugă „Ea va continua să primească asistență medicală și va urma toate instrucțiunile adecvate”.

Suverana, despre care se crede că e triplu vaccinată, a fost în contact direct cu Prințul Charles în săptămâna în care moștenitorul tronului a fost testat pozitiv pentru COVID pentru a doua oară în mai puțin de doi ani.

Regina ar fi petrecut timp cu Prințul Charles pe 8 februarie la Castelul Windsor, iar câteva zile mai târziu el a fost testat pozitiv pentru virus, dar s-a refăcut rapid. Soția sa Camilla, Ducesa de Cornwall a fost, de asemenea, testată pozitiv.

Diagnosticul de COVID va provoca îngrijorare, având în vedere vârsta înaintată a Reginei. Ea a primit dispoziție din partea medicilor să se odihnească de la jumătatea lunii octombrie, când a anulat o serie de angajamente publice și a petrecut o noapte în spital, supusă unor teste preliminare.

Monarhul și-a desfășurat primul angajament public major de mai bine de trei luni sâmbătă, 5 februarie, în ajunul Jubileului său, când a întâlnit lucrători de caritate la reședința ei privată Sandringham House și a tăiat un tort de sărbătoare.

De Crăciun, regina și-a anulat adunarea anuală a familiei de la domeniul ei privat din Norfolk, estul Angliei, pe fondul exploziei cazurilor de Omicron în Marea Britanie.

A fost prima perioadă de Crăciun a Reginei fără Ducele de Edinburgh, soțul ei de peste 73 de ani, care a murit pe 9 aprilie anul trecut. Suverana s-a întors la Windsor la începutul lunii februarie.

Anunțul că regina suferă de Covid a fost făcut la doar câteva săptămâni după ce suverana, cel mai longeviv monarh al Angliei și Marii Britanii, a marcat istoricul Jubileu de platină de 70 de ani pe tron.