Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia mobilizează noi trupe din Belarus, după pierderile suferite la Kiev (Armata ucraineană)

kiev_ucraina1.png

Soldați ucrainieni pe poziții în centrul Kievului, 25 februarie 2022
Sursa imaginii: 
AFP - SERGEI SUPINSKY

Rusia foloseşte baza aeriană Gomel din Belarus pentru a mobiliza trupe pentru a lua cu asalt Kievul, din cauza daunelor suferite la aeroportul militar Hostomel din apropiere de capitala Ucrainei, a transmis vineri Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

"Pentru a intimida populaţia Ucrainei, inamicul alege tot mai mult să distrugă infrastructură civilă şi locuinţe", a precizat Statul Major într-un postare pe Facebook.

Conform Statului Major, trupele ruse avansează spre Kiev din mai multe direcţii, în timp ce forţele ucrainene se luptă în jurul oraşului Mariupol, în sud, şi la Harkov, în nord-estul ţării.

În paralel, Ministerul Apărării ucrainean a anunţat că primele unităţi ale armatei ruse au intrat în Kiev, potrivit DPA.

"Sabotori" ruşi au pătruns în cartierul Obolon, din nordul capitalei, a anunţat ministerul pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Apărării ucrainean le-a cerut localnicilor să pregătească cocteiluri Molotov şi să anunţe apariţia echipamentelor armatei ruse.

Totodată, potrivit Reuters, au fost raportate focuri de armă în cartierul guvernamental din Kiev, a relatat RIA, care cita Associated Press.