Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rusia avertizează UE că înarmarea Ucrainei reprezintă un act ostil

peskov.png

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Sursa imaginii: 
REUTERS/Shamil Zhumatov via rfi.fr

Kremlinul a acuzat, luni, Uniunea Europeană de comportament ostil faţă de Rusia, şi a specificat că furnizarea de arme către Ucraina este „periculoasă şi destabilizatoare”, acest lucru demonstrând, astfel, că Rusia a procedat corect în eforturile de a demilitariza statul vecinul.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a avertizat luni Uniunea Europeană că livrările de armament către Ucraina sunt considerate de Rusia un comportament ostil, fiind periculoase şi destabilizatoare. Ele dovedesc în acelaşi timp că Rusia a avut dreptate să facă eforturi pentru demilitarizarea statului vecin, potrivit lui Peskov, transmite Agerpres.

Reuters reaminteşte că Occidentul a intensificat înarmarea Ucrainei ca sprijin pentru această ţară în războiul de apărare pe care este obligată să îl poarte în faţa invaziei ruse.

Rusia susţine în continuare că atacul asupra Ucrainei este o "operaţiune specială" cu scopul de a proteja populaţia civilă.

Peskov a refuzat să dezvăluie ce pierderi au suferit forţele ruse în acest conflict şi să dea detalii despre ordinul preşedintelui Vladimir Putin, care a pus forţele nucleare de descurajare ale Rusiei în stare de alertă, sau "regim special", conform terminologiei oficiale de la Moscova.