Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Muraru denunță : AUR pune semnul egal între UE și Rusia

7647983-mediafax_foto-alexandru_dobre_1.jpg

Sursa imaginii: 
Mediafax/Alexandru Dobre

Deputatul PNL Alexandru Muraru spune că AUR pune semn de egalitate între politica Uniunii Europene și invazia rusă din Ucraina care a condus la moartea a mii de civili. El se referă la o declarație a co-președintelui AUR George Simion, care a spus „Nu atacului Bruxelles-ului și Moscovei asupra țărilor din Europa Centrală și de Est”.

Într-un comunicat de presă, Alexandru Muraru spune că o astfel de declarație este „o ultragiere a zecilor de mii de victime și miilor de morți din Ucraina în urma războiului pornit de către Rusia împotriva unui stat suveran și independent”.

„România astăzi, cu toate defectele ei, trăiește cea mai bună perioadă din istoria sa tocmai pentru că facem parte din cea mai mare uniune economică și politică din lume. Aderarea României la Uniunea Europeană a însemnat pentru țara noastră șansa de a trăi în pace, de a avea acces la cea mai mare piață unică din lume și de a beneficia de peste 62 miliarde euro fonduri europene.

Ceea ce face co-președintele unui partid parlamentar în această perioadă de criză de securitate este un atentat la propriii cetățeni și la statul pe care a jurat să îl apere”, a spus parlamentarul într-un comunicat de presă.

„Războiul hibrid purtat de Federația Rusă în țările NATO și UE nu exclude, din păcate pentru siguranța națională, existența unor asemenea „agenți” infiltrați care promovează agenda Rusiei prin dezinformare, minciună și panică socială”, a continuat Muraru.

Alexandru Muraru se referă la o afirmaţie făcută de George Simion, care după o întrevedere cu ministrul Justiţiei din Polonia, Zbigniew Ziobro, a transmis: „Spunem împreună NU atacului Bruxelles-ului şi Moscovei asupra ţărilor din Europa Centrală şi de Est”.