Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gheorghe Falcă, despre tensiunile din PNL: Personal, nu-mi doresc un Congres extraordinar

Gheorghe Falca consum mama bec baie.jpg

Gheorghe Falcă estimează că românii își vor reduce consumul energetic la iarnă
Gheorghe Falcă estimează că românii își vor reduce consumul energetic la iarnă
Sursa imaginii: 
Facebook/Gheorghe Falcă

Președintele PNL și cei patru prim-vicepreședinți dacă au ceva de spus, să spună în interior și să-și lămurească modul de lucru, declară la RFI eurodeputatul Gheorghe Falcă. Site-urile de știri scriu că zeci de șefi de filiale îi cer demisia lui Florin Cîțu. Dacă acesta nu va renunța la funcție, liberalii ar putea forța organizarea unui Congres extraordinar.

Gheorghe Falcă spune că nu a semnat vreun document prin care i se cere demisia lui Florin Cîțu: ”De confirmat nu am cum să confirm, pentru că nu am semnat un astfel de document. Aseară am văzut și eu informația în presă cu referire la acest document și am sunat la câțiva colegi, dar nu mi-au răspuns”.

 

Reporter: Trebuie să demisioneze Florin Cîțu, în opinia dvs.?

Gheorghe Falcă: Dacă o să am de spus ceva, o să-i spun în privat.

 

Reporter: Dar există o nemulțumire în partid față de activitatea lui Florin Cîțu ca președinte al PNL? Pentru că i se reproșează faptul că face Opoziție la PSD în interiorul coaliției și că face declarații care nu corespund liniei partidului.

Gheorghe Falcă: Acum, eu cred că coaliția a reușit să treacă cu bine prin micile lor dispute. Încă în coaliție, partidele își anunță înainte obiectivele și apoi le discută în coaliție. Dacă ar trebui să modificăm ceva, ar trebui să modificăm procedura de lucru în coaliție, adică să se întâlnească întâi coaliția luni dimineață și apoi partidele. În momentul în care se întâlnesc prima dată partidele politice, ele fac declarații, își prezintă programele și apoi le dezbat în coaliție și atunci, normal, se văd diferențele.

 

Reporter: Este acesta cel mai potrivit moment pentru ca PNL să-și schimbe președintele?

Gheorghe Falcă: Cred că în acest moment, noi avem o direcție bună, coaliția este apreciată la nivelul Bruxelles-ului. România este într-o apreciere totală pentru modul în care ne-am comportat cu refugiații. Din punct de vedere al securității naționale, o grupă de luptă se realizează încă în România. Extern, suntem foarte bine văzuți. Acum, intern, luptele interne atât în partide, cât și în coaliție pot să genereze astfel de evenimente.

 

Reporter: Personal, vă doriți un Congres extraordinar?

Gheorghe Falcă: Nu, evident, personal, nu-mi doresc un Congres extraordinar.

 

Reporter: Asta înseamnă că-l susțineți pe Florin Cîțu ca președinte al PNL.

Gheorghe Falcă: Nu, asta înseamnă că nu-mi doresc în acest moment să avem un Congres și eu cred că președintele partidului, cei patru prim-vicepreședinți dacă au ceva de spus, să spună în interior și să-și lămurească modul de lucru.