Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Patru parlamentari români în audiență la ambasadorul Rusiei ca să negocieze Pacea de la București

sosoaca_diana.jpg

Sursa imaginii: 
facebook

O întâlnire controversată a avut loc la sediul Ambasadei Federației Ruse la București. Patru parlamentari români , între care senatorul Diana Șoșoacă, s-au întâlnit cu ambasadorul, Valeri Kuzmin, pentru o discuție privind neutralitatea României și negocieri de pace la București, care să pună capăt războiului din Ucraina.

 În condițiile în care în urmă cu mai bine de o lunî Rusia a invadat Ucraina, omorând civili și determinând milioane de oameni să-și părăsească țara, 4 parlamentari români, trei foști reprezentanți AUR : senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă, deputatul Mihai Lasca și deputatul Francisc Tobă alături de colegul lor social-democrat Dumitru  Coarnă,  s-au cerut în audiență la Ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin.

Fără să aibă nici o atribuție în acest sens, partea română, a prezentat o poziție de neutralitate a țării, în sensul neimplicării României în războiul dintre Federația Rusă și Ucraina, justificând cu o solicitare a majorității românilor în acest sens, precum și propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, la Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la București. Potrivit celor patru demnitari, demersului lor li s-ar fi alăturat ONG-uri și personalități din peste 70 de țări.

 Ambasadorul Federației Ruse a reactionat  menționând că la acest moment sunt în discuții tratative în Turcia, dar a multumit pentru implicarea parlamentarilor români, a scris pe pagina de FB, Diana Șoșoacă.

În urma întâlniriii de la Ambasadă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că va propune excluderea lui Dumitru Coarnă din partid. Anterior, purtătorul de cuvânt al formațiunii a precizat că acțiunea lui Coarnă a fost individuală, fără implicarea formațiunii.