Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu a demisionat de la șefia PNL

citu.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook

Cîțu a spus că ar fi vrut să își prezinte demisia în fața colegilor , dar pentru că nu au fost acolo, a înregistrat-o la partid.

 

Conform unei informatii de ultima ora, Florin Cîțu a demisionat de la conducerea partidului național Liberal . „Nu am avut șansa că vorbesc cu colegii mei, din păcate nu au vrut să participe la ședință, singura convocată statutar. Păcat că PNL arată astăzi că nu respectă statutul”, a afirmat Cîțu după şedinţei Biroului Executiv al partidului, la care liderii filialelor locale nu s-au prezentat. Cîțu a spus că ar fi vrut să își prezinte demisia în fața colegilor mei, dar pentru că nu au fost acolo, a înregistrat-o la partid.  

Fostul președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat la sediul central al partidului, unde și-a depus demisia din funcție:

”Rolul intalnirii era o discutie fata in fata cu colegii cu care am pornit la drum pentru a da un suflu nou PNL. Era o sanasa se le multumesc ca am lucrat impreuna si ca au fost si momente bune si mai putin bune.
Am vrut sa le spun despre actiunile mele criticate in spatiul public, despre acest compromis cu PSD. Da, e adecvarat, nu am fost niciodata confortabil legat de acest compromis facut cu PSD. Inflatia creste, dobanzile cresc, toate masurile care nu au fost luate, ceea ce am spus eu, poate au fost intelese ca o critica, dar a fost un sfat, vor avea efect de bumerang, trebuie sa fie facute cu cap.
Alta discutie am vrut sa avem despre PNDI, nu este implementat de presedintele partidului. Eu am luptat sa avem PNDI si eu am cerut in coalitie sa fie suplimentate fondurile, sa spui ca eu nu vreau PNDI este o minciuna, dar asta e, nu am avut sansa sa vorbesc cu colegii mei, nu au vrut sa participe la singura sedinta statutara. E pacat ca PNL arata azi ca nu respecta statutul, dar pana la urma e decizia colegilor mei.
E clar ca alianta cu PSD nu a fost un lucru natural pentru mine, a fost greu de digerat. Eu cred ca da (mai eram lider PNL daca nu se facea coalitia cu PSD), se pare ca eu am ramas fidel principiile liberale.
Niciodata nu poti sa fii singur cand esti inconjurat de principiile liberale. Oamenii vin si pleaca, principiile raman mereu langa mine. Nu le reprosez nimic (contestatarilor mei), vreau sa ma asigur ca principiile raman, daca intotdeauna ne pastram valorile si principiile liberale vom ramane puternici, atunci cand abdicam si merge in spatele populismelor, atunci veti vedea ca lucrurile se vor inrautati.
Poate le-a lipsit colegilor mei curajul.”

Primul nume vehiculat să preia interimar partidul până la Congres este prim-vicepreședintele liberal Gheorghe Flutur, spun surse din partid. Persoana care va conduce partidul până la noile alegeri va fi stabilită duminică într-o ședință lărgită PNL. Cele mai mari șanse la șefia PNL le are premierul Nicolae Ciucă.