Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kremlinul respinge acuzaţiile privind atrocităţile de la periferia Kievului. "Moscova a depistat indicii privind falsificarea imaginilor"

peskov.png

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Sursa imaginii: 
REUTERS/Shamil Zhumatov via rfi.fr

Preşedinţia Rusiei a respins, luni, acuzaţiile privind atrocităţile comise în orăşelul Bucea, situat la periferia Kievului, şi a anunţat propria investigaţie în acest caz, pe care îl consideră un nou efort de discreditare a armatei ruse.

"Respingem categoric toate acuzaţiile", a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de cotidianul Le Figaro și Mediafax. Ministerul Apărării de la Moscova a depistat indicii privid "falsificarea imaginilor", a continuat Peskov, care a cerut comunităţii internaţionale "să nu tragă concluzii pripite şi măcar să asculte argumentele Rusiei". 

La rândul său, Aleksandr Bastrikin, preşedintele Comisiei ruse pentru Investigaţii, a anunţat iniţierea unei anchete privind atrocităţile de la Bucea. "Din informaţiile noastre, pentru a discredita personalul militar rus, Ministerul ucrainean al Apărării a distribuit presei occidentale înregistrări video de la Bucha, din regiunea Kiev, ca fiind dovezi despre masacrarea civililor", a subliniat Aleksandr Bastrikin, citat de CNN și Mediafax.

Ministerul de Interne de la Kiev acuză armata rusă de uciderea a sute de civili în orăşelul Bucea. Cadavrele au fost descoperite după retragerea trupelor ruse din această zonă.