Ludovic Orban la RFI, despre demisia lui Cîțu: O execuție fără proces. PNL devine UM

ludovic_orban_demisie_citu_pnl.jpg

Ludovic Orban, critic la adresa PNL
Ludovic Orban, critic la adresa PNL
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

PNL s-a transformat în Unitate Militară, pare că o juntă a dat o lovitură de partid, declară la RFI președintele formațiunii Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost lider al PNL.

Ludovic Orban spune despre demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL că ”a fost o execuție fără proces, care a demonstrat că Congresul din septembrie a avut nu scopul de a-l alege pe Cîțu președinte, ci a avut ca scop îndepărtarea mea din fruntea PNL, pentru a face posibilă ocuparea totală a PNL de către cei care au determinat alianța cu PSD-ul. Dacă eu aș fi rămas președintele PNL, această alianță cu PSD nu s-ar fi făcut”.

 

Flutur la RFI: Problema lui Cîțu a fost relația cu filialele. Ciucă are spirit de echipă

 

Cîțu a demisionat de la șefia PNL

 

În opinia lui Orban, ”răul din PNL nu a fost reprezentat numai de Cîțu, răul din PNL este în primul rând această nomenclatură a PNL, care este total subordonată voinței lui Iohannis și care fără nici un fel de responsabilitate și fără să dea seamă în nici un fel, pur și simplu, își bate joc de leadership-ul PNL și de strategia partidului (...). Acum, vor să mai pună un fraier în funcția de președinte al PNL, care în mod evident să nu aibă nici un fel de autoritate (...). Mi se pare total nepotrivit pentru un partid liberal, pentru un partid democratic să vină cu o asemenea soluție. PNL s-a transformat în UM PNL, Unitatea Militară PNL. Păi, să pui președintele un general de armată și secretarul general pe ministrul de Interne, care e șeful Poliției, Jandarmeriei, îmi pare așa că parcă o juntă militară a dat o lovitură de partid, ca să confiște un partid istoric și să-l folosească pentru interesele altora, nu ale românilor”.

 
Ludovic Orban, despre demisia lui Florin Cîțu de la șefia PNL