Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cîțu, tiradă de critici la adresa Guvernului: Amânarea ratelor se putea implementa

Florin Citu PNL masuri fiscale PSD.jpg

Florin Cîțu crede că propunerea PSD de plafonare a prețurilor la carburanți este o prostie comunistă
Florin Cîțu crede că propunerea PSD de plafonare a prețurilor la carburanți este o prostie comunistă
Sursa imaginii: 
Facebook/PNL

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, care spunea luni seara că nu va fi inflație de două cifre în martie, a fost contrazis, afirmă președintele Senatului, Florin Cîțu, după ce INS a anunțat o inflație de 10,2% în martie: „Cred că e important ca Partidul Național Liberal să se întoarcă la liberalism”.

„Eu mă uit la ce comunică guvernul și aseară înțeleg că ministrul de Finanțe spunea că nu va fi inflație de două cifre în martie. Azi a fost contrazis”, spune președintele Senatului, Florin Cîțu, fost lider PNL.

El pledează pentru soluții liberale în activitatea guvernamentală.

„Am administrat pe economie în cea mai mare criză din ultima sută de ani, împreună cu colegii mei din Partidul Național Liberal și am găsit soluții. Cred că e important ca Partidul Național Liberal să se întoarcă la liberalism, la soluții liberale și veți vedea că atunci va funcționa. Să avem mai mult curaj să impunem măsuri liberale”, conchide fostul premier.

Cîțu a criticat și faptul că propunerea de amânare a ratelor la bănci a fost amânată, spunând că acest lucru ar fi fost posibil de implementat. ”Am văzut că a fost scoasă propunerea de amânare a ratelor la bancă. Se poate, nu înțeleg de ce nu au putut acum. Sunt surprins de asemenea de ce nu e legea offshore, asta e o soluție”, a afirmat Florin Cîțu.

Reacția lui Cîțu vine după ce liderii coaliției de guvernare au anunțat, luni seara, pachetul „Sprijin pentru România”, care cuprinde măsuri de sprijin a economiei și a populației în valoare de 17,3 miliarde de lei.

Rata anuală a inflaţiei în luna martie 2022 comparativ cu luna martie 2021 este 10,2%, cea mai mare din ultimii 18 ani, a anunțat Institutul Național de Statistică.