Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cine e adevăratul premier? Cristian Pantazi: Am asistat la o mizanscenă a lui Marcel Ciolacu

cine_premier_cristian_pantazi_marcel_ciolacu.jpeg

Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor prezintă măsurile sociale pentru populația afectată de scumpiri
Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor prezintă măsurile sociale pentru populația afectată de scumpiri
Sursa imaginii: 
gov.ro

PSD vrea să arate că este partidul care conduce coaliția și impune agenda alianței cu PNL și UDMR, spune la RFI Cristian Pantazi, redactor-șef la G4Media. Asta după ce Marcel Ciolacu l-a eclipsat luni seară pe Nicolae Ciucă la conferința de presă în care coaliția a prezentat măsurile sociale, pe fondul scumpirilor din ultima perioadă.

Președintele PSD s-a poziționat în centru la prezidiu, între șeful Guvernului și liderul UDMR, Kelemen Hunor și a vorbit înaintea premierului Nicolae Ciucă.

Marcel Ciolacu a fost de altfel cel care le-a dat apoi cuvântul celor doi colegi de coaliție.

Cristian Pantazi vorbește despre o adevărată punere în scenă organizată de PSD: ”A fost o mizanscenă, în care Marcel Ciolacu a vrut să sublinieze încă o dată, la fel cum o făcuse și luni dimineață, că PSD este de fapt partidul care conduce coaliția și care impune agenda acestei coaliții de guvernare. Modul în care au stat așezați, ordinea în care au luat cuvântul liderii coaliției au demonstrat ceea ce Marcel Ciolacu spusese încă de luni dimineață și anume că cele mai multe măsuri din pachetul de sprijin sunt măsurile PSD”.

 

Coaliția de guvernare a prezentat oficial pachetul de măsuri "Sprijin pentru România"

 

Și, dintr-odată, a început să plouă cu bani...

 

De ce acceptă PNL situația? ”În primul rând, Nicolae Ciucă este un începător în ale politicii, probabil că încă învață cum se face politică, cât de semnificative sunt pentru alegători lucruri precum discursul, poziționarea fizică într-o sală de conferințe, ceea ce spui, cum spui ceea ce spui și alte lucruri pe care personaje precum Marcel Ciolacu, cu o vechime infinit mai mare în politică, le cunosc foarte bine. Al doilea motiv este garnitura extrem de slabă a executivului PNL, liderii PNL din Biroul Executiv, mare parte din miniștrii PNL sunt de fapt niște personaje politice șterse”, spune Cristian Pantazi.

 
Cristian Pantazi, despre eclipsarea lui Nicolae Ciucă de către Marcel Ciolacu