Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gabriel Zetea (PSD): Nu și-a propus nimeni să-l pună în umbră pe premierul Ciucă

Cota unica PNL PSD.jpg

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, diferențe de opinie privind cota unică de impozitare
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, diferențe de opinie privind cota unică de impozitare
Sursa imaginii: 
Inquam Photos/Octav Ganea

PSD și premierul Nicolae Ciucă au o relație bazată pe respect reciproc, declară la RFI vicepreședintele social-democrat Gabriel Zetea. El a fost întrebat de ce l-a pus Marcel Ciolacu în umbră pe șeful Guvernului, la conferința de prezentare a măsurilor sociale. ”N-a fost o regie, probabil, foarte bună așa cum a fost prezentat programul respectiv, dar nu cred să se pună problema de a exista intenții ascunse”, spune deputatul.

Gabriel Zetea a fost întrebat la RFI de ce a stat președintele PSD, Marcel Ciolacu, în centru și a vorbit înaintea premierului Nicolae Ciucă, la conferința în care liderii coaliției au prezentat măsurile sociale, punându-l astfel în umbră pe șeful Executivului: ”Mă îndoiesc că asta a fost intenția, până la urmă, de a-l pune în umbră cineva pe domnul Ciucă, pe domnul prim-ministru. Până la urmă, există o relație bazată pe respect reciproc între PSD și domnia sa. Primul-ministru Ciucă a fost un partener corect al PSD și uite la momentul la care a fost ales președinte al PNL cât de repede s-au mișcat deja lucrurile. Măsurile acestea pe care PSD le-a propus, acest pachet sprijin pentru România este discutat în cadrul coaliției de două luni și ceva, tot discutăm, tot negociem și am avut piedici acolo legat de obiecțiunile pe care de fiecare dată le-a avut domnul Cîțu. Ei, uite că PNL a luat o decizie în interiorul său și noul președinte al PNL care se confundă cu persoana primului-ministru au achiesat extrem de repede la aceste propuneri, pentru că și ei au înțeles că românii nu mai au răbdare”.

 

Cine e adevăratul premier? Cristian Pantazi: Am asistat la o mizanscenă a lui Marcel Ciolacu

 

Coaliția de guvernare a prezentat oficial pachetul de măsuri "Sprijin pentru România"

 

Întrebat de ce a plecat Marcel Ciolacu de la tribună, când a început să vorbească premierul Nicolae Ciucă, vicepreședintele PSD a răspuns: ”Nu știu să vă răspund la această întrebare. Nu știu, o fi fost... până la urmă, n-a fost o regie, probabil, foarte bună așa cum a fost prezentat programul respectiv, dar nu cred să se pună problema de a exista intenții ascunse, ba din contră, există o relație bazată pe respect reciproc între PSD și primul-ministru, domnul Ciucă”.

 
Gabriel Zetea, despre premierul Nicolae Ciucă, pus în umbră de Marcel Ciolacu