Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ciolacu și Cîțu vor merge la Kiev

citu_ciolacu.jpg

Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și liderul Senatului, Florin Cîţu
Preşedintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și liderul Senatului, Florin Cîţu
Sursa imaginii: 
Facebook /Florin Cîțu și Marcel Ciolacu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, merge pe 27 aprilie în vizită la Kiev. „Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități”, transmite Camera Deputaților. Anterior, și șeful Senatului, Florin Cîțu, a fost invitat în Ucraina.

„Pe data de 27 aprilie va avea loc la Kiev vizita președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități. Scopul acestei vizite este legat de rolul pe care țara noastră îl va avea în viitorul plan de reconstrucție a Ucrainei după război”, transmite Camera Deputaților.

De asemenea, se precizează în comunicat, în acest moment se discută și despre un posibil discurs al președintelui Ciolacu în Rada Supremă ucraineană.

„Vizita lui Marcel Ciolacu are loc ca urmare a invitației adresate de președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk”, se menționează în comunicat.

Anunțul vine după apariția informației că președintele Senatului, Florin Cîțu, a fost invitat săptămâna viitoare la Kiev.

Florin Cîţu a fost invitat la Kiev de către preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk, a transmis, miercuri, Senatul, citat de News.ro.

Primii politicieni români care au vizitat Kievul sunt deputaţii USR Filip Havârneanu şi Diana Stoica şi europarlamentarul Vlad Gheorghe, care au mers în Ucraina în perioada 7-9 aprilie, alături de parlamentari şi europarlamentari din 11 ţări ale UE, notează G4media.